Ya şimdi ya hiç!
Yeni Malatyaspor'da ikinci Adil Gevrek dönemi nasıl başladı?
Yeni Malatyaspor’da ikinci Adil Gevrek dönemi nasıl başladı, devre arası transfer açılacak mı?
Geçen sezon fırtınalar estiren Arguvan Belediyespor neden beklentilerin uzağında kaldı?
Efsane Malatyaspor Bölgesel Amatör Lig’de ipi göğüsleyip yıllar sonra profesyonel lige dönebilecek mi?
Gazeteci Fatih Avcı’dan nokta tespitler, önemli uyarılar…
ADİL GEVREK NEYİ BEKLİYOR?
Bir zamanlar Malatyaspor vardı bu şehirde…
Kentin ana birleştireni, siyaset üstü, meydanları sağcı-solcu demeden hınca hınç doldurtan ve aynı anda güldüren, ağlatan…
Efsane Malatyaspor’dan aldığı misyonu ağır aksak da olsa becermeye çalışan Yeni Malatyaspor, mali olarak iflas edip küme düşünce ve transfer yasaklarına çarptırılınca sonun başlangıcı çabuk geldi.
Hızla çakılan Y. Malatyaspor için önce pandemi, sonra deprem el freni oldu. Kulüp kalecisi Ahmet’i depremde kaybetti. Benzer bir acıyı yaşayan Hatay daha büyük bir yıkıma rağmen Süper Lig’de mücadelesine farklı bir şehirde de olsa devam etti.
Y. Malatyaspor bu sezonu pas geçerek, 2024-2025 sezonundan itibaren TFF 1. Lig’de yoluna devam etme kararı aldı. Kulübün bugün boğuştuğu tüm sorunların tek sebebi olan Adil Gevrek, günah keçisi ilan edilerek gönderildiği başkanlık makamına bu kez kurtarıcı olarak getirildi.
Tek vaadi vardı Adil Gevrek’in… FİFA’nın koyduğu transfer yasağını kaldırmak.
Y. Malatyaspor’un transfer yasağını kaldırması için takriben 15 milyon dolara ihtiyaç var. En az 5 milyon dolar da yeni takım kurulması ve diğer harcamalar için gerekli. Adil Gevrek’in 8 ay içinde bulması gereken rakam 20 milyon dolar. Adil Başkanla birkaç kez telefonda bu durumları uzun uzadıya konuştuk.
İlk etapta transferi açmak için acil 10 milyon doların Ocak ayına kadar bulunması lazım. Bunu sadece şehirden beklemiyor. Kendisi de bu paranın yarısını karşılayacağını söylüyor. Ancak geri kalan kısımla ilgili bir çabası var mı onu bilmiyorum.
Zira deprem nedeniyle açık bir şantiyeye dönen Malatya’da müteahhit firmaların bağışları, Gençlik Spor Bakanlığı’ndan gelebilecek yardımlar, TFF’nin katılım paylarını erken ödemesi gibi bir takım girişimler Yeni Malatyaspor’un önünü açacaktır.
Ancak böyle bir çaba görüyor musun derseniz, ben göremiyorum!
Ve soruyorum: Adil Gevrek neyi bekliyor?
Ne Gençlik Spor Bakanlığı, ne Malatya Büyükşehir Belediyesi ne de Malatya Valiliği…
Bunların hiç birisi al kardeşim sana 15 milyon dolar git istediğin gibi harca demez. Hepsine farklı projelerle gidip kendi koyduğun paranın makbuzunu da göstererek isteyeceksin.
Eğer bu paralar bulunmaz, Ocak’ta transfer açılmazsa bir bardak soğuk su da Yeni Malatyaspor’un üstüne içilir!
ARGUVAN YANLIŞ TRANSFER KURBANI!
Türkü diyarı Arguvan, futbol diyarı da oldu demiştik.
Önce BAL şampiyonluğu, sonra geçen yılki play off’u zorlayan başarı herkese bir Arguvan sempatisi kazandırmıştı.
Arguvan bu sezon 7 maçta sadece bir galibiyet alarak 5 puanla sondan üçüncü konumda.
Geçen sezon ağırlıklı Malatyalılardan oluşan kadro yapısı, genç ve tecrübeli oyuncuların isabetli kadro mühendisliğiyle birleşince şu an takımın başında olan teknik direktör Okan Kopan hazır bir takımın başına gelmiş, başarı da kaçınılmaz olmuştu.
Arguvan kulübünün bu sezon en büyük hatası transferde tüm yetkiyi teknik direktör Okan Kopan’a vermesi oldu. Kadroyu incelediğinizde 12 tane oyuncunun, yani takımın yarısının her hangi bir 3. Lig maçı düzeyinde katkıda bulunacak bir geçmişe sahip olmadığını görürsünüz.
Her ne hikmetse tam 13 oyuncu Adana/Mersin arası kulüplerden transfer. Birçoğu en fazla BAL ve U19 tecrübesine sahip. Yahu böyle bir şeye yönetim nasıl sezon başında müdahale etmez. ‘Burası acemiler mangası mı hocam’ demez tek tek bu isimleri araştırmaz. Aksi halde hiçbir aklı başında 3. Lig kulübü, sezona 14 tane 3. Lig deneyimi olmayan oyuncuyla başlamaz!
Tüm bunlara teknik sorumlu Okan Kopan’ın ilhamını hangi kariyerinden aldığı bilinemeyen kuru kasıntıları da eklenince Arguvan Belediyespor kolej takımı olmaktan çıktı, hocasının kendisine itaat beklediği sportif başarının ikinci planda olduğu ben merkezi bir okul takımı oldu.
Okan Kopan’a ego ile prensiplerin, gurur ile kibrin, hırs ile ukalalığın aynı şeyler olmadığını birilerinin anlatması lazım. Şunu da çok iyi öğrenmesi lazım ki; futbolcular kulübün işçileri gibi görünse de aslında başarının gerçek sahibidirler.
Sezon ortasında 24 futbolcu göndermez yönetim, 1 tane teknik adam değişir sadece.
Arguvan’da en çok üzüldüğüm şey ise Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ın emekleri…
Toprağı kıraç suyu az ilçede; nohut yetiştirdi, mercimek yetiştirdi, buğday ekti biçti, lavantadan kavununa, sazından sözünden türküsüne kadar her şeyine sahip çıktı Arguvan’ın…
Kulüp tesis istedi tesis yaptı, gençler saha istedi saha yaptırdı, taraftar maçları Arguvan’a istedi oraya aldırdı…
Tek istediği 15 günde bir de olsa takımı yüzünü güldürsün, köylerinden maça gelenler evlerine mutlu gitsin.
Umarım Arguvan yönetimi gerekli müdahalelerle durum daha da kötüleşmeden yine tüm Malatya’nın ilgiyle takip ettiği bir takım oluşturur.
EFSANE MALATYASPOR NASIL ŞAMPİYON OLUR?
Efsane Malatyaspor en son böyle bir dinamizmi bundan 15 sene önce yaşamıştı. Bölgesel Amatör Lig’de bu sezon iddialı bir kadro kurarak ve bu takımın başına da genç, başarılı şampiyon bir hoca getirerek yola çıktılar. Ancak işleri çok zor.
Camiayı bütünleştirdiler ama bu ligde öyle kuru kuruya saadet maalesef olmuyor.
Mevcut yönetim zaten sınırlarını zorlayacak kadar bu işin ekonomisini sırtlanmış ama yetmez. Gruptaki lider Bingöl takımı sınırsız bir kaynakla başladı lige. Kaybedilen puanların telafisi olur ama 12Bingölspor’a dur diyecek takım yok. Ah ne vardı ligdeki diğer takımımız Hekimhan biraz daha iyi ve sağlam bir yapıya sahip olsaydı. Şu durumda Efsane Malatyaspor’un önce mali yükü şehir tarafından paylaşılmalı, sonra şampiyonluk için lobi faaliyetlerine başlanmalı. Aksi halde çok zor!