Veterinerlerin başkanı değişti

Malatya Veteriner Hekimler Odasında başkanlık değişimine gidilerek, 10 yıldır odanın başkanlık görevini yürüten Ertuğrul Özdemir'in yerini tek aday olan Ergün Koşar seçildi.

Veterinerlerin başkanı değişti

Malatya Veterinerler Odası 14. Olağan Genel Kurul Toplantısını yaparak yeni yönetimi belirledi. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO) 15 Temmuz Şehitleri Meclis Salonunda yapılan genel kurulda yeni yönetim belirlenerek görev dağılımı yapıldı. Kongreye tek aday olarak katılan veteriner Hekim Ergun Koşar odanın 14.başkanı oldu. Koşar, “Öncelikli olarak açıldığı dönemlerde o dönemlerin önemli askeri ihtiyacı olan atlar ve salgın hastalıklarla mücadele edilirken veteriner hekimler gelinen nokta itibariyle 50’ye yakın sektöre hizmet eden 26 bin kişilik bir ordu haline dönüşmüştür. Oda olarak ülkemiz genelinde başlatılan enflasyona karşı mücadele kampanyasına siz değerli meslektaşlarımın da onayıyla başta tedavi aşamaları olmak üzere 2018 yılı faaliyet fiyat kararnamemizdeki fiyatlar üzerinden yüzde 10 indir yaparak kampanyaya destek vermeyi ve veterinerler hizmet alanındaki bu desteğin de ülkemiz genelinde Malatya’mızdan başlatıldığını buradan kamuya duyurmak istiyorum” dedi.

MESLEK KALİTESİNİ DÜŞÜRMEYELİM

İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Abdurrahman Köseman ise, mesleğin önemine değinerek, “Bizler bu mesleği sahip çıktığımız ölçüde bu meslek bir yerlere gelecektir. Bir hocamız vardı; ‘Bazı meslekler kişileri taşır bazı kişiler de meslekleri taşır.’ diye. Mesleğimizi biz taşıyoruz bizim unvanımız, mesleğimiz toplumda çok prestijli bir yere sahip değil bizim saygılarımızla mesleğimiz bir yere gelebilir. Lütfen bu mesleğe sahip çıkalım, bırakmayalım, mesleğin gittikçe kan kaybettiğinin farkındayız puan açısında da gittikçe aşağı düşmeye başladı fakültelerde bir tıp fakültesi puan sahipken günümüzde 300 puanlara kadar indiğini görüyoruz. Bu da mesleki kalitemizi gittikçe aşağı çekecektir.  Tabii ki önemli, zahmetli ve zor bir meslek ama bu mesleği icra eden herkesin canla başla bu mesleği hak ettiği değere, yere getirmede üstüne düşeni yapmalı” diye konuştu. Yapılan konuşmalar sonrası seçime gidildi ve tek aday olan Ergün Koşar seçildi.