Verdiğimiz sözleri tuttuk

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya'nın son yıllarda AK Parti ile hızlı bir şekilde yatırım alan bu yatırımı da üretime çeviren Türkiye'nin büyüyen illerinden biri olduğunu belirterek, 'Malatya'nın her bir noktasına yapılması gereken çalışmaları yapıyoruz. Malatya'ya verdiğimiz sözlerin hepsini bugüne kadar yerine getirdik. Bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz' dedi.

Verdiğimiz sözleri tuttuk

AK Parti MKYK üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, gazetemizi yeni yerinde ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu. Ziyarette, Türkiye ve Malatya gündemi dair önemli açıklamalarda bulunan Tüfenkci, Malatya'nın gelişimi ve büyütülmesi noktasında gereken çalışmaları yaptıklarını bundan sonrada yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Esnaf ve çiftçi bir nebze de olsa rahatlayacak

Tüfenkçi, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinde 64 maddelik bir değişeme gidildiğini anımsatarak, "64 maddelik çalışmada öncelikle 830 bin esnaftan beyanname dahil hiç bir vergi alınmayacak. Kazancı 240 bin liradan aşağı olan bütün esnafımıza yansıyacak. Yine çiftçimize ödenen desteklerden kesinti yapılmayacak. Bugüne kadar yapılan 5 yıllık kesintilerin iadesi noktasında karar aldık. Bu da bir nebze olsa da esnaf ve çiftçiyi rahatlatacak. Sosyal medya ile ilgili düzenleme var, sanal vergi daireleri kurulması noktasında da karar aldık. Geçen hafta önemsediğimiz kooperatifler kanunu hayata geçirdik. Burada hem kooperatif kurulumunu kolaylaştırıp hem kooperatif bilgi sistemini hayata geçirip aynı zamanda kadın kooperatiflerimiz harçlardan muaf ederek destek verilecek. Denetim eksikliği noktasında da önemli bir eksikliği gidererek, küçük esnaf ve çiftçilerimiz için önemli bir işlev olması noktasında önemli bir çalışmayı meclisten geçirdik" şeklinde konuştu.

Fiyatlar ve enflasyonun arttığı bir dönemdeyiz

Bütün Dünya'da olduğu gibi Türkiye'nin de emtia fiyatlarının ve enflasyonun arttığı bir dönem içerisinde olduğuna dikkat çeken Tüfenkçi, "Bu Türkiye'nin kendi dinamiklerinden kaynaklanmıyor.  Bütün dünyada tarım ürününden, enerjisine, işçilik ücretlerine, gayrimenkul fiyatlarına kadar bir zam bütün dünyada olduğunu görüyoruz.  Şuan Dünyanın birçok ülkesinde yüksek enflasyonlar konuşuluyor. Bunun ülkemize de yansımaları var. Hayat pahalılığının giderilmesi noktasında Cumhurbaşkanımız öncülüğünde Ak Parti'ye önemli görevler düşüyor. Bizlerde bunun giderilmesi noktasında adımlarımızı attık atmaya devam ediyoruz. İhracatımız hızlı bir şekilde yükseliyor. Gıda fiyatlarının düşürülmesi noktasında düzenlenen hal yasasını da önümüzdeki dönem içerisinde meclise getirmiş olacağız. 3600 ek göstergenin önümüzdeki yılsonuna kadar bitirilmesi, EYT noktasının iyileştirilmesi noktasındaki çalışmaları önümüzdeki dönemde hayata geçirmiş olacağız" diye konuştu. 

Malatya hızlı yatırım alacak

Malatya'ya Ak Parti döneminde yapılan hizmetleri anlatan milletvekili Tüfenkçi, "Malatya hem kamu yatırımları noktasında hem de TMO'nun lisanslı depoyla birlikte kayısı alımı Malatya açısından iyi oldu. Bu anlamda kayısı üreticisinin yüzü gülüyor. İnşallah önümüzdeki süreçte istikrarlı bir şekilde devam edecek. Büyükşehir Belediyemiz tarafından ihale edilen Şire Pazarı ve Buğday Pazarı gibi ticaret merkezleri ticarete ivme kazandıracak. 700–800 milyon değerindeki çevreyolu yatırımını ihale süresinde Malatya'ya kazandırmış olacağız. Vagon fabrikamız yıllardır atıl vaziyette duruyordu. Orayı Kızılay ile işbirliği yaparak Kızılay’ın üretim üstü haline getirdik. Karşısında Gümrük Ticaret Müdürlüğü’nü yaptık. Orada Lojistik Merkezini de bitirdiğimizde organizenin devamı noktasında bir üretim üstü haline gelecek. Malatya daha önce 6. bölge teşviklerinden faydalanamıyordu. En önemli kazanımlarından bir tanesi Malatya’nın 6. bölge teşviklerinden yararlanması oldu. Yeni yatırımlarla Organize Sanayi’nin kıymetlenmesiyle yatırımcı sayısının arttığını görüyoruz. Arsa tahsisi noktasında biraz daha hızlı olması gerekiyor. Bu anlamda Malatya'ya talepler var. Arıtma tesisinin tamamlanmasıyla birlikte Malatya farklı noktalarda hızlı yatırım alacaktır" açıklamasında bulundu. 

Malatya sağlık üssü haline geldi

Tüfenkçi, Özel Harekat Bölge Başkanlığı'nın Malatya’ya yapılacak olmasının da Malatya ekonomisi için önemli i olduğunu aktardı. Sağlık alanında Malatya'ya yapılan yatırımlarla birlikte Malatya’nın sağlık üssü haline geldiğini vurgulayan Tüfenkçi, Onkoloji Hastanesinin tamamlanmasıyla birlikte Karaciğer Enstitüsü ve Onkoloji Hastanesi bir merkez oldu. Yüzde 97'lik bir doluluk oranı var. Bölgenin önemli bir ihtiyacını gidermiş oluyor. Hiperfarik Merkezimiz hizmete girecek. Bu da bölgenin ihtiyacını gidermiş olacak. Battalgazi Devlet Hastanesi yılsonunda bakanlığa teslim edilecek.  2022 yılın ilk çeyreğinde açılışı yapmış olacağız. Malatya’da sağlık anlamında neredeyse bütün ilçelerde entegre devlet hastanesi yaptık" ifadesini kullandı.

Malatya Türkiye’nin büyüyen illerinden biri

Tüfenkçi, Malatya'ya yapılan eğitim yatırımlarıyla ilgili olarak da, "Şuanda inşaatı devam eden 72 okulumuz var. Bu önemli, halen iş adamlarımızın yapacağı okullar var. Okullar tamamlandığında Malatya tekli eğitime geçebilecek noktaya gelmiş olacak. İkinci üniversitemiz olan Turgut Özal Üniversitemizi hayata geçirdik. O üniversitemizi büyüterek, Malatya'yı eğitim ve gelişmesi noktasında farklı bir yere taşımış olacağız. Malatya son yıllarda AK Parti ile hızlı bir şekilde yatırım alan bu yatırımı da üretime çeviren Türkiye’nin büyüyen illerinden birisi. Malatya'nın her bir noktasına yapılması gereken çalışmaları yapıyoruz. Malatya'ya verdiğimiz sözlerin hepsini bugüne kadar yerine getirdik.  Bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz" dedi. Tüfenkçi, Beylerderesi’nin üzerine ikinci bir köprü yapıldığını, üst tarafına 3'üncü bir köprü için proje ihalesinin yapılacağını söyledi. Malatya’nın yeni yatırımlara avantajlı olması için limana yaklaştırılması gerektiğini dile getiren Tüfenkçi, Malatya, Narlı, İskenderun hızlandırılmış tren hattının projesi tamamlandığında Malatya, İskenderun arasının 4 saate düşeceğini kaydetti.