Vatandaşlardan Mehmetçiğe övgü

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı, twiter hesabından video yayınladı. Yayınlanan videoda Malatya'da deprem bölgesinde Mehmetçiğin göstermiş olduğu mücadeleyi paylaştı. Vatandaşlar Mehmetçiğin yapmış olduğu çalışmalardan övgüyle bahsetti.

Vatandaşlardan Mehmetçiğe övgü

6 Şubat’ta yaşanan depremde Malatya’da bulunan vatandaşlar bölgede görev yapan Mehmetçiğin verdiği mücadeleyi övğüyle bahsetti. 
T.C Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Malatya’daki depremzede vatandaşlarımız Mehmetçiklerin çalışmalarını anlatıyor. Tüm gücümüzle devletimizin ve milletimizin yanında mücadeleyi sürdüreceğiz!” denildi. 
Bakanlığın sosyal medya hesabında paylaşılan videodaki vatandaşlar, “Depremin ilk gününden beri Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yemek çadırı kurdu. Seyyar fırın kurdu. Çamaşırhane getirdi ve çocuklarımıza oyuncak getirdi. Çocuklarımızı sevdi. İnsanlara Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) her zaman yaptığı gibi bir dokunuş yaptı. Her an sahadalardı. Her an TSK yanımızda olmuştur. Halen daha yanımızdalar. Allah’ım onları esirgesin. Zerzele büyük, deprem büyük. Evimiz başımıza yıkıldı. Kendimizi dışarıya attı. Kar yağıyordu, hava çok soğuktu ve çok üşüdüm. Allah razı olsun, asker geldi. Eşya getirdi, erzak geldi, battaniye geldi, hepsini getirdi çok şükür. Allah razı olsun askerden, Allah razı olsun devletten. İşi gücü rast gelsin, asker bana çok yardım etti. Asker her şeyi getirdi, işi gücü rast gelsin” denildi. 
Bir başka vatandaş ise, “Askerimiz geldi. Çadırlarımızı kurdu. Allah razı olsun. Yardımcı oldu. Aş evleri kurdu. Halen hizmet veriyorlar, halen yardımcı oluyorlar. Çadırlarımıza yardımcı oluyorlar. Allah kendilerinden razı olsun. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin inşallah“ diye konuştu.