Vatandaş tepkili

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından, geçtiğimiz pazar Battalgazi İlçesi'nin bazı mahallelerinde planlı su kesintisi 8 saatlik su kesintisi yaklaşık 24 saate çıkınca vatandaşlar sosyal medyada tepki gösterdi.

Vatandaş tepkili

 MASKİ Genel Müdürlüğü'nden geçtiğimiz cumartesi günü yapılan açıklamada, Battalgazi İlçesi’ne bağlı Başharık, Hasan Varol, Yamaç, Fırat, Çöşnük, Venk, Yıldıztepe, Karaköy, Karatepe, Göller, Bulgurlu, Üniversite, Bağtepe ve Çamurlu mahallerini besleyen içme suyu ana isale hattı üzerinde yapılacak olan bağlantı nedeniyle 12 Eylül 2021 Pazar Günü saat 08.00 ile 16.00 saatleri arasında belirtilen mahallelere su verilemeyeceği duyurulmuştu. Ancak, 8 saatlik su kesintisi yaklaşık 24 saate çıkınca vatandaşlar sosyal medyada tepki gösterdi.

Arızayı yapamayan MASKİ’ye sosyal medyada tepki yağdıran vatandaşlar şu ifadeleri kullandı; " Saat 23.52 Şuan itibariyle MASKİ uyuyor belediye başkanları uyuyor halk perişan bir vaziyete yöneticiler keyiflerine bakıp eğleniyorlar halk umurlarında bile değil. 11 yıldır nedir sizden çektiğim yüzlerce mail attım dilekçe verdim kızdım fatura yatırmadım icralık oldum onu yatırdım depozito vermediniz 2 yıl gitmediğim yer kalmadı 3 tane müdür değişti yeni bina yaptınız ama kurum olarak Malatyanın yüz karasısınız artık Allah'a havale ediyorum. Saat 16 da sular gelecekti.  Mesajla saat 21 de su gelecek dendi. 185 de saat 23 su gelecek diye bilgi verdi.  Simdi saat 23.22 ve su hala yok. Maski 185 de kapalı!  2 boruyu bağlamak için  18 saat geçti."