Vatandaş mutsuz

Asgari ücrete yapılan 500 liralık zam daha cebe girmeden zamlar karşısında eridi. Artan işsizlik ve hayat pahalılığından yakınan vatandaşlar, asgari ücretin zamlar karşısında yetersiz olduğunu, zamlardan dolayı zorlandıklarını ve yerli malının dolar ile değerlendirilmesinin doğru olmadığını dile getirdi.

Vatandaş mutsuz

Vatandaşı mağdur ediyor

Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte elektrik, doğalgaz ve suya yapılan zamların yanı sıra temel gıda fiyatlarına neredeyse her hafta zam gelmesi pandemi nedeniyle zor günlerden geçen vatandaşları ciddi anlamda mağdur ediyor. Bir hafta marketten aldığı ürünü bir sonraki hafta tekrar almaya giden vatandaşlar, zamlı fiyatlarla karşılaşıyor. 2020 yılı başında 35 lira seviyesinde olan 5 litrelik sıvı yağ, yılsonu itibarıyla 60 liraya kadar yükseldi. Bu durum maalesef birçok temel gıda fiyatlarına da neredeyse aynı oranda yansıdı.

Zamlar başını aldı gidiyor

Vatandaşlar, elektrik, doğalgaz, su, akaryakıt, vergi oranlarının artması başta olmak üzere temel gıda fiyatları gibi birçok alanda gelen zamlara tepki gösteriyor. Hayat şartlarının her geçen gün daha da zorlaştığına dikkat çeken vatandaşlar, yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm bulunmasını istedi. Yapılan zamların vatandaşları daha da zor duruma düşürdüğüne söyleyen vatandaşlar, asgari ücretin hayatın her alanında peş peşe gelen zamlar karşısında çok yetersiz olduğunu söyledi.