Vatandaş mağdur

TOKİ'nin, Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yürüttüğü 'Beydağı ve Yamaç Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm Projesi' kapsamında vatandaş mağduriyet yaşıyor. AK Parti MKYK üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yamaç ve Beydağı mahallelerinin kentsel dönüşüm sorunu ile ilgili olarak, 'Vatandaşlarımız evine bir çivi çakamıyor, boyasını yapamıyor, ısınma sorunu var odun kömürünü alamıyor'' dedi.

Vatandaş mağdur

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN MALİ GÜCÜ YOK

Malatya’da kentsel dönüşüm ile ilgili atılan adımlar özellikle üçüncü ve dördüncü etapta bugüne kadar amacına ulaşamadı. Bu konuda özel sektörde başarısız, kamuda. Malatya Büyükşehir Belediyesi ise, ne yapması gerektiği konusunda tıkanan noktaların önünü açıp, öncü olarak özel sektörle birlikte bunu devam ettirecek hem teknik hem de mali güce sahip değil. Özellikle Beydağı ve Yamaç mahallelerindeki kentsel dönüşüm projesinde ise vatandaş mağduriyet yaşıyor.

İNSANLAR EVİNE ÇİVİ DAHİ ÇAKAMIYOR

AK Parti Malatya Milletvekillerinden Öznur Çalık ile Bülent Tüfenkci, muhtarlarla Beydağı ve Yamaç mahallelerindeki kentsel dönüşüm sorununu konuştu. Tüfenkci, mahallelilerin talepleri doğrultusunda çözüm için iki alternatif üzerinde çalıştıklarını söyledi. Çalık ise, “Projenin 3.ve 4’üncü etapta 4 bine yakın yapının yıkılarak yerine yenilerinin yapılmasını sağlamak amacımız. O bölgedeki insanlarımız evine bir çivi çakamıyor, boyasını yapamıyor, ısınma sorununu çözemiyor” dedi.

BAKAN BÖLGEDE İNCELEMEDE BULUNACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un bugün Malatya’da olacağını ve kentsel dönüşüm alanlarında incelemelerde bulunacağını belirten Çalık, “Yerinde sorunlarımızı vatandaşlarımızla birlikte dinleyelim ve artık bekleyecek zamanımız yok, 10 yılın sonunda üçüncü ve dördüncü etabın kentsel dönüşümünü de neticesine kavuşturalım dedik” dedi. Bakan Kurum, bugün Valilikte milletvekillerinin de katılımıyla toplantı yapacak, bir dizi açılışlarda ve incelemelerde bulunduktan sonra akşam kentten ayrılacak.