Vatandaş geçim derdinde

Saadet Partisi (SP) Malatya Ağustos ayı Genişletilmiş İl Divan Toplantısında konuşan SP Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, Türkiye'nin ekonomi durumunu eleştirerek, iktidarın, diğer hayati problemlerin konuşulmasını engellemek amacıyla, vatandaşı bilinçli olarak geçim derdine sürüklediğini ifade etti.

Vatandaş geçim derdinde

Saadet Partisi İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığı Ağustos ayı İl Divan Toplantısı il binasında gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan SP Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, Türkiye’deki ekonomik durumu başta olmak üzere birçok konuya değindi. Canbay, vatandaşların tek gündeminin artık geçim derdi olduğunu ifade ederek, “Çarşıda-pazarda, evlerde, iş yerlerinde insanımızın sürekli olarak konuştuğu konular işte bu hayat pahalılığının ötesine bir türlü geçemiyor. Geçim derdine düşen vatandaş, başka hangi konuları konuşsun ki…  İktidar da muhtemelen ülkenin karşı karşıya bulunduğu halkımızın diğer hayati problemlerinin tartışılmasını engellemek için, insanımızı böyle bir geçim badiresinin içerisine bilinçli şekilde sürüklemiş gibi görünmektedir” dedi.

Vatandaş ne konuşsun 

Son yıllarda ülkenin değişmeyen gündemlerinden birinin ekonomi olduğunu belirten Canbay, vatandaşların hayat pahalılığından başka konu konuşmadığını vurguladı. Canbay, “77’ye herkes için öncelikli ve önemli, sosyal hayattan kültürel hayata, iç siyasetten uluslararası ilişkilere kadar hayatın her alanını etkileyen bir gündem bu: Ekonomi. Her nedense dizginlenemeyen enflasyon; sürekli artan hayat pahalılığı; sonuç, birbiri ardına gelen zamla. Durum böyle olunca; çarşıda-pazarda, evlerde, iş yerlerinde insanımızın sürekli olarak konuştuğu konular işte bu hayat pahalılığının ötesine bir türlü geçemiyor. Geçim derdine düşen vatandaş, başka hangi konuları konuşsun ki…  İktidar da, muhtemelen ülkenin karşı karşıya bulunduğu halkımızın diğer hayati problemlerinin tartışılmasını engellemek için, insanımızı böyle bir geçim badiresinin içerisine bilinçli şekilde sürüklemiş gibi görünmektedir” şeklinde konuştu.