Vatandaş endişeli

6 Şubat meydana gelen depremlerin ardından Malatya'da binlerce bina ağır hasar alırken bu binalardaki suların depremin üzerinden 3 ay geçmemesine rağmen kesilmemesi endişelere yol açıyor.

Vatandaş endişeli

Ağır hasarlı binaların tehlike oluşturduğunu, bu binaların yıkımının uzun zaman alacağını vurgulayan vatandaşlar, kesilmeyen suların yapılar temellerine de su birikmesine ve dolayısıyla korozyona neden olduğunu bu durumun sıkıntıları daha da artacağına dikkat çekerek, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istiyor.

Patlayan borularda akan sular binayı tahrip ediyor

6 Şubat meydana gelen depremlerde ağır hasar alan ancak aradan geçen 3 aya rağmen suları kesilmeyen ağır hasarlı binalar tehlike saçmaya başladı. Malatya şehir merkezindeki en önemli noktası konumunda bulunan, insan ve araç trafiğinin yoğun olarak yaşandığı farklı mahallerindeki yüzlerce ağır hasarlı binalarda patlayan borularda akan sular endişe yaratıyor. Ağır hasarlı binalarda akan suların kesilmemesi hasarlı olan binanın tahrip olmasına ve kendiliğinden yıkılmasına zemin hazırladığı iddia edildi.

Ağır hasarlı binalarda sular neden kesilmiyor?

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde şehir merkezindeki yüzlerce yapı ağır hasar aldı. Deprem sonrasında bazı bölgelerde su kesilirken ağır hasarlı bazı binalarda ise sular kesilmedi. Ancak bir çok binada sayaçlar hırsızlar tarafından söküldü. Sayaçların olmaması suların doğrudan binalara akmasına ve tehlike saçmasına yol açıyor. Bu durum ağır hasarlı binaların yıkılma tehlike süresini daha da hızlı hale getiriyor. Vatandaş bu durumdan şikayetçi. MASKİ binalardaki suları neden kesmiyor ya da kesilmişse akan suların sebebi ne? Binalardaki borular patlak olmasına rağmen hiç kimse girip bakmıyor.