Vatandaş dinamitli patlatmadan endişeli

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, ağır hasar alan 12 bloktan oluşan Yeşil Evler'in aynı anda dinamitle patlatılarak yıkılacağı iddia edildi. Vatandaşlar duruma tepki göstererek, yıkımın savaş filmlerini aratmayacağını dile getirdi.

Vatandaş dinamitli patlatmadan endişeli

6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilden biri olan Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri sürüyor. Yüksek katlı binaların dinamitli patlatma yöntemiyle yıkımlarına başlanan kentte, Yeşilyurt ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde, 75 dönüm bir alan üzerine inşa edilen 12 bloktan oluşan 15 kat yükseklikteki Yeşil Evler ‘in dinamitle patlatılarak yıkılacağı kararlaştırıldı. Ancak bazı vatandaşlar, sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımla,11 bloktan oluşan Yeşil Evler ‘in, aynı anda dinamitle patlatılarak yıkılacağını öne sürdü.

İnsanları paniğe sevk etmeyin

Yıkımın gerçekleşeceği bölgede oturan bir vatandaş, yıkımın savaş filmini aratmayacağını dile getirerek şunları söyledi: “Dinamitle patlatma işini yanlış mı anladık. Bir de film platosu kurun ki savaşlı bir film çekerseniz orda doğal yıkım görüntüleri kıllanırsınız. Ayıptır yazıktır. Bu işi bile şova cevirdiniz. Geçen yıkımlarda alkış sesi, protokol için tören çadırı, sanki temel atıyorlar. 1.5 ay önce bunu duyursanız. Bir kaç gün önce Bostanbaşı’nda patlatılan dinamitin sesi büyükşehir belediyesi çevresinde duyuldu. Patlatma yapılan yerdeki okulda çocuklar korku panik ve ağlayarak deprem oluyor diye dışarı çıktı. Peki, sıralı patlatırken diğer sağlam evlere sitelere zarar vereceğinizi hiç düşündünüz mü? O kadar güçlü patlayıcıların etkisini düşündünüz mü? İnsanlar Malatya’yı terk ediyor. İnsanlar onun için sahipsiz Malatya kelimesini kullanıyor. Helal olsun bu işi de reklama cevirdiniz. Yazıklar olsun size ve bu kararı alanlara. Sıralı patlatmadan vazgeçin, insanları paniğe sevk etmeyin ve o bölgede yaşayan insanları rahatlatın. Mahalle muhtarı zaten açıklama yaptı dinamitle yıkıma karşıyız diye.Tabi sizin için hava hoş.”

Çocuk oyuncağı sanıyorlar

Başka bir vatandaş ise endişeli olduklarını,  gerçekleşecek yıkımın riskli olabileceğini vurgulayarak, “Gerçekten riskli. Geçenlerde yapılan yıkımda deprem oluyor sandım.12 tane binanın etkisini düşünemiyorum bile. Bunlar dinamitin gücünü çocuk oyuncağı sanıyorlar” dedi.