Vatandaş bıktı

Battalgazi ilçesi Hacıabdi Mahallesi Hız Sokak Beykop apartmanı A blokta oturan apartman sakinleri, yıllardır kanalizasyon sıkıntısıyla mücadele ediyor. Kanalizasyon kokusundan ve çevreye yaydığı mikroplardan kurtulmak istediklerini belirten apartman sakinleri, belediyenin soruna bir çözüm bulmasını bekliyor.

Vatandaş bıktı

Battalgazi ilçesi Hacıabdi Mahallesi Hız Sokak Beykop apartmanı A blokta oturan apartman sakinleri, yıllardır kanalizasyon sıkıntısıyla mücadele ediyor. Kanalizasyon kokusundan ve çevreye yaydığı mikroplardan kurtulmak istediklerini belirten apartman sakinleri, belediyenin soruna bir çözüm bulmasını istiyor. 
Battalgazi ilçesine bağlı Hacıabdi Mahallesi Hız Sokak Beykop apartmanı A blok ve B blok arasında çöktüğü ifade edilen kanalizsyon künkü yıllardır apartman sakinlerinin sorunu halinde. Birçok defa kendi imkanları ile çöken yeri tamir etmeye çalışan apartman sakinleri, yıllardır bir sonuç alamadığı için yetkililerden yetkililerden yardım bekliyorlar.

Kendi imkânlarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık

Akan suların birçok apartmanın temeline aktığını ifade eden apartman sakinlerinden Volkan Akın, ileride daha büyük sıkıntıların yaşanacağını iddia ederek, "Burada mağduriyetimizi yıllardır gideremedik. Burası A blok, arka tarafı ise B blok. Alttan geçen künk çökme yapmış. Bizim bloktaki Apartman sakinleri toplanıp bunu giderelim demişler, diğer blok sakinleri ise; ' Biz evimizin altını kazdırmayız'  gibisinden söylemlerde bulunmuşlar. Bizlerde artık bir yöntem bulamayınca aynı şekilde borumuzu çektik ve gideri açık olan yere verdik. Artık su nereye kadar giderse bilemem. Gidemediği yerde böyle kalır. Bu nereden patlak verir, evin altından mı, yolda mı, başka yerde mi? Onu bilemiyorum. Biz konu ile ilgili gereken her yeri aradık. Burada kendi imkânlarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık. Ama mağduriyetimiz göz önünde halen. Öğlen gelin burada bir durun buradaki kokuyu bir görün. Sinekten, böcekten geçilmiyor" dedi.


Başvurmadığımız kimse kalmadı

Sorun için birçok yere başvuruda bulunduğunu dile getiren Murat Gür; "Ben bu konu ile ilgili MASKİ müdürlüğüne kadar gittim. MASKİ'deki yetkililerinin bana dediği, ' Malatya'nın nüfusu 750 bin, hangi birinin iç hanesine karışabiliriz. Bunu şahsen bizlerin yapacağını da sözlerine ekledi. Nereye başvuracağımızı bilemiyorum. Olmuyor, bizler burayı yapamıyoruz. MASKİ, Zabıta, Çevre Sağlık Müdürlüğü gibi buraya birçok kurum geldi ve tutanak tutuldu gidildi. Buranın en çok böyle olmasının nedeni B blok'tur" dedi.


Kanalizasyon suları temele aktığı için evlerin içerisi hep nem

Alt katların rutubet olduğunu ifade eden Gür, ,"Binada herkesin çocuğu var. Annem KOAH hastası. Atık ve kanalizasyon suları temele aktığı için evlerin içerisi hep nem. Annemin doktorunun bana söylediği şey rutubetten hastalığının artığı. Eski dayalı sorunlar var ama en çok etki yapan evin rutubet olması. Bu binaların altını açın hep su olduğunu göreceksiniz. Buradan yetkililer sesleniyorum, biz yardım edin. Biz kendi imkânlarımızla yapamıyoruz" diye konuştu.


7 yıldır pisliğin içerisindeyiz 

Yaşanan sıkıntının yıllarca devam ettiğini ifade eden başka bir apartman sakini Tahsin Yılmaz ise;"Burada 40-50 yıllık logar ve bu logarda bulunan künk kırıldı. Oranın kırılması ile birlikte kanalizasyon suları apartmanın bahçesine dolmaya başladı. Burada sivrisinek ve bakteri oluşuyordu. Bütün apartmanlara pislik yayılıyor. Belediyeye haber verdik. Belediye dedi ki,'Sizin sorununuz içeride biz müdahale edemeyiz. Sizler kendiniz yapın' cevabını verdiler. Bizim yaptığımız da getirdik borularla bu açık yere bağladık. Yoksa hep bahçeye akıyordu. Belediye ekipleri vidanjörlerle birçok defa su bastı ama yine de açılmadı. Ben 7 yılıdır burada oturuyorum ve 7 yıldır böyle pisliğin içerisindeyiz. Bura için kendi imkânlarımızla adam tutuyoruz. 22 daireyiz buranın açılması, düzelmesi için birçok kez para topladık. Ama artık daire sakinleri de usandı. Yine boşa çıkacak diye kimse para vermek istemiyor artık "açıklamasında bulundu.