Van'a var, Malatya'ya yok! Çifte standarta son verilsin...

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, 2011 yılında Van'da meydana gelen depremin ardından mücbir sebep halinin 5 yıl uzatıldığını, aynı uygulamanın 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'da da uygulanması gerektiğini ifade etti.

Van'a var, Malatya'ya yok! Çifte standarta son verilsin...

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Malatya, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep halini 31 Ağustos 2024'e uzattı. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, “3-4 aylık süreler kimseye fayda sağlamaz” dedi.

Van'da uygulanmıştı, Malatya'ya da uygulansın!

2011 yılında Van’da meydana gelen depremde, mücbir sebep halinin 5 yıl uzatıldığını kaydeden Canbay, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep halinin aynı şekilde uzatılması gerektiğini söyledi.

Van'da uygulanmıştı, Malatya'ya da uygulansın!

Canbay, “ Mücbir sebep, hukukta görevin, taahhüdün ve sorumluluğun yerine getirilmesine engel teşkil edebilecek nitelikte bulunan ölüm, iflas, hastalık, tutukluluk ve afet gibi haller olarak geçmektedir. 6 Şubat tarihli depremlerde büyük yara almış Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay illeri ile bazı ilçelerde ticaret büyük kesintiye uğramıştır. Sadece Malatya’da 20 bin esnaf işyerlerini kapatmış ve bunun büyük çoğunluğu hala küçücük konteynerlerde ticaret yapmakta. Hal böyleyken 2011 Van Depreminde sıkıntıya düşmüş esnaflara doğru bir şekilde uygulama ile mücbir sebep hali 5 yıl olarak uygulanmıştır. Şimdi aynı uygulamayı 6 Şubat depremlerinde zarar görmüş illerdeki ticaret mensuplarına da uygulanması gerekir. Açıklanan 3-4 aylık süreler kimseye fayda sağlamaz. Şimdiden devletten beklentimiz, çarşılarımız ayağa kalkmamışken, esnafımız işyerlerine taşınmamışken, ağustos sonuna uzatılmış mücbir sebep halini kara kara düşünmeye başlamasın. Mücbir sebep halini 2 yıl uzatsın ve gelecek seneye iş yerlerinin teslimi en kısa süreye çekilsin. Çeksin ki esnafımız iş yerlerine taşınıp ticaretini yapsın ve devlete olan borcunu ödeyebilsin” şeklinde konuştu.