Uzman isim açıkladı! Malatya ve Adıyaman'da Fay Hatları Kırılıyor!

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası açıklama yapan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, 6 Şubat'ta Çardak Fayında meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde oluşan enerjinin Çelikhan Fay Zonu ile Malatya Fay Zonunu kırmaya çalıştığını söyledi.

Uzman isim açıkladı! Malatya ve Adıyaman'da Fay Hatları Kırılıyor!

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde saat 10.48’de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Malatya çevresinde bulunan illerde de hissedildi.

Malatya ve Adıyaman'da Fay Hatları Kırılıyor!

Depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, 6 Şubat’ta Çardak Fayında meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan 7,6 büyüklüğündeki depremden oluşan enerjinin Çelikhan Fay Zonu ile Malatya Fay Zonunu kırmaya çalıştığını belirtti.

Malatya ve Adıyaman'da Fay Hatları Kırılıyor!

Bektaş, şunları söyledi: “ M 7,5 Çardak deprem enerjisi doğu-batı doğrultulu Çelikhan Fay Zonu ile kuzeydoğu doğrultulu Malatya Fay Zonunu artçı depremlerle kırmaya çalışıyor. Son 4,5 artçı depremi de bu iki fayın kesişme noktasında gelişmiştir. Artçılar devam edebilir.”