Uzaydan döndü ilk Malatya'ya mı geliyor?!

Malatya, Doğanşehir Fen Lisesi öğrencileri, Uzay ve Bilim Şenliği'ne Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı davet ettiler. Öğrencilerin davetine sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Gezeravcı, ise gençlere teşekkür etti. 

Uzaydan döndü ilk Malatya'ya mı geliyor?!

Uzaydan döndü ilk Malatya'ya mı geliyor!

13-17 Şubat tarihleri arasında Doğanşehir Fen Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Doğanşehir ilçesinde düzenleyeceği Uzay ve Bilim Şenliği’ne Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Doğanşehir Fen Lisesi öğrencileri tarafından davet edildi. Öğrencilerin sosyal medya hesabı üzerinden bir video aracılığıyla bilim şenliğine davet ettiği Gezeravcı, öğrencilerin çağrısına sessiz kalmadı. Konu ile sosyal medya hesabından, “Doğanşehir Fen Lisesi’nin yıldızları, sevgili kardeşlerim, muhteşem enerjiniz ve potansiyelinizle yerçekimine rakip çekim gücünüze direnecek obje tanımıyorum. Sizlere ve harika potansiyelinizi kinetiğe çeviren değerli öğretmenlerimize selam ve saygılarımla. Görüşmek dileğiyle.” ifadelerini kullandı. 

Uzaydan döndü ilk Malatya'ya mı geliyor!Ayrıca, Uzay ve Bilim Şenliğine NASA’nın düzenlediği “İnsanlı Keşif Aracı Yarışmasına” projesi kabul edilen ilk Türk takımı İTÜ Bellatrix Uzay Takımı Doğanşehir Fen Lisesine geleceği belirtildi. 

Uzaydan döndü ilk Malatya'ya mı geliyor!
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Milli Uzay Programı'nın ana hedeflerinden birinin gerçeğe dönüşmesini sağlamasının yanı sıra deneyleriyle bilimsel literatüre katkı yaptı, Türk halkının uzaya yönelik ilgisinin artırılmasında rol oynadı.