Uygulama çiftçiyi bitirir

Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başar, Malatya'da yaşanan deprem felaketi ve korona virüsten dolayı Battalgazi çiftçilerinin zor günler geçirdiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elektriklerin borçtan dolayı kapanmayacağı açıklamasından sonra Aksa Elektrik yine bildiğini okuyor. Battalgazi çiftçilerinin son günlerde borçlarından dolayı elektriklerinin kesilmesi nedeniyle üretim yapacak çiftçiler sulamada büyük sıkıntılar yaşamaya devam ediyor' dedi.

Uygulama çiftçiyi bitirir

Basın toplantısı düzenleyen Malatya Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarına rağmen çiftçinin elektriğinin kesildiğini öne sürdü. Başar, rağmen Elektrik şirketinin borçlardan dolayı enerjiyi kesmesinin ne ahlaki ne de vicdani olduğunu belirterek, buna dur denmesi gerektiğini söyledi. 
Bildiğini okuyorlar 
Malatya çiftçisinin deprem ve korona virüsten dolayı zor günler geçirdiğini vurgulayan Başar, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elektriklerin borçtan dolayı kapanmayacağı açıklamasından sonra Aksa Elektrik yine bildiğini okumaya devam ediyor. Battalgazi çiftçilerinin son günlerde borçlarından dolayı elektriklerinin kesilmesi nedeniyle üretim yapacak çiftçiler sulamada büyük sıkıntılar yaşamaya devam ediyor. Enerji olmadan sulamanın olmayacağını sulama olmayınca da ürünün olmaz. AKSA elektriğin yaptığı yeter. Corona virüsü salgını ülkemizde etkisini göstermeye devam ederken, alınan tedbirler kapsamında sorun yaşayan vatandaşlar, “Elektrik faturaları ertelenecek mi? diye yukarıya seslerini duyurmaya çalışırken vatandaşların seslerine duyarsız kalmayan ve yakından takip eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 26 Mart 2020 tarihinde bakanlarla yaptığı telekonferans ta İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etmişti. Konuyu yakından medyadan takip etmiştik" diye konuştu.
Yazıktır günahtır
Cumhurbaşkanımızın gündemi meşgul eden ve vatandaşların ertelenmesini istediği elektrik, su ve doğalgaz faturalarına kayıtsız kalmadığını söyleyen Başar, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın konu ile ilgili yaptığı açıklama şu şekildeydi. " Enerjide ise günlük ödemelerin ertelenmesi hususunda yani bu konuyu masaya yatırmanızda fayda olur. Bunlar düşünülebilir, erteleme konumuz olabilir ama doğal gaz ve elektriğin kapanması gibi bir şeyin içerisinde, takdir edersiniz ki biz çok daha zor günler yaşadık, böyle bir şeye girmedik. Çünkü bu devlet sosyal bir devlettir, sosyal devlette de böyle bir adım atılamaz. Bu konuda kararlı olacağız işi götüreceğiz. diye açıklamaları medyada yerini bulmuştu." Aksa elektrik kendini hangi güçte görüyor. AKSA Elektrik Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarının aksine yazın tamda üretim yapacak çiftçilerimizin Enerjilerini hangi mantıkla kesiyor. Bu hem çiftçilerimizin sulama yapamayacağından üretim olmayacağına hem de ekonomik kayba neden olacaktır. Yazıktır Günahtır. Binlerce ziraat odamıza kayıtlı üreticimiz ve bakmakla yükümlü oldukları binlerce kişi var. Tarımın her geçen gün önem kazandığı dünyada AKSA elektriğin yaptığı uygulam