Utandık!

Furkan Vakfı üyelerinin tutuklu bulunan sekiz vakıf mensubu için Adana'da yapmak istediği eyleme polis müdahale etti. Furkan Vakfı üyelerine polisin yaptığı sert müdahale büyük tepki çekti. Bu müdahale Türkiye'ye yakışmadı, hepimizi üzdü ve utandırdı. Maalesef 28 Şubat uygulamalarını akıllara getiren bu müdahale sebep her ne olursa olsun, asla kabul edilemez.

Utandık!

Sert müdahaleye tepki 

Malatya Ortak Değerler Platformu Sözcüsü Hüseyin Polat, Adana’da eylem yapan Furkan Vakfı üyelerine yönelik polisin sert müdahalesine tepki gösterdi. Platformu sözcüsü Polat, yaptığı yazılı açıklamada, emniyet güçlerinin izinsiz gösteri düzenledikleri iddiasıyla aralarında kadınların da bulunduğu bir gruba pervasızca müdahale ettiğine dikkat çekti. Polat, “Bu müdahalenin hangi gerekçe ile gerçekleştiğini veya müdahale edilen grubun kimler ya da niyetlerinin ne olduğu konusunda henüz çok net bilgilere sahip değiliz. Ancak manzaranın 2022 Türkiye’sine hiç yakışmadığını, vicdan ve iz’an sahibi her asil insanı rahatsız ve rencide ettiğini belirtmek isteriz” dedi.

Bizleri derinden yaraladı

Polat, “Yapılan hukuksuz müdahale esnasında özellikle kadınlara ve çocuklara yönelik kullanılan orantısız güç, kadın ve çocukların dövülerek, biber gazlarının sıkılarak gözaltına alınmaları, gözaltına alınırlarken hakaret edilmeleri tüm toplumumuzu derinden yaralamıştır. Grubun, güvenlik güçlerini tahrik ettiği veya kışkırttığı gibi iddialar kesinlikle böylesi bir müdahaleyi haklı çıkaramaz, aklayamaz” diye konuştu. 

Zulüm asla kabul edilemez

Hepimizi üzen, rencide eden ve utandıran bu müdahalenin Türkiye’ye yakışmadığına vurgu yapan Polat, “Maalesef 28 Şubat uygulamalarını akıllara getirmiştir. Sebep her ne olursa olsun, yapılan zulüm asla kabul edilemez! ifade özgürlüğü temel bir haktır.  Devletin görevi, bu hakkı güvence altına almak, polisin görevi de bu hakkı kullanan insanları korumaktır. Şiddete bulaşmadan görüşlerini basın açıklamasıyla ifade etmek isteyen insanlara şiddet uygulanması ya kasti bir tutumdan ya da yetkililerin basiretsizliğinden kaynaklanmaktadır” dedi. 

Zulüm yapanın yanına kar kalmamalı

“Zulme rıza zulümdür” ifadelerini kullanan Polat, “Bizler, bizi biz yapan ve bizi bir arada tutan değerler uğruna mücadele eden Ortak Değerler Platformu olarak, bu orantısız müdahalenin asalet ve vakarımıza, büyük devlet olma felsefemize yakışmadığını belirtmek istiyoruz. Bundan dolayı yapılan bu yanlıştan zaman geçirilmeden dönülmesi, mağdurlardan ve halkımızdan özür dilenmesi ve böylesi bir hataya sebep olanlar, müsaade edenler veya ihmalkârlıkları olanlar hakkında gerekli işlemlerin derhal başlatılması gerektiğini düşünüyoruz. Zulüm kimden gelirse gelsin, yapanın yanına kar kalmamalıdır. Zulme rıza zulümdür! Hiç kimse Türkiye’yi 28 Şubat günlerindeki cunta ve Polis Devletine döndürebileceğini hayal etmesin” şeklinde konuştu.