Üstündağ'ın Olimpiyat Hassasiyeti!

Türk futbolunda gün geçmiyor ki her hafta yeni bir skandal haberi patlamasın.

Üstündağ'ın Olimpiyat Hassasiyeti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son 20 günde üst üste yaşanan hakem Halil Umut Meler’e saldırı olayı, İstanbulspor’un Trabzon müsabakasında sahadan çekilmesi ve Süper Kupa finalinde yaşanan kriz her şeyin tuzu biberi oldu. Hedefteki isimse TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi. Spor camiası TVF Başkanı Akif Üstündağ isminde birleşirken, Malatyalı Üstündağ’ın 2024 Yaz Olimpiyatları için sezon sonuna kadar affını istediği öğrenildi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Aralık ayından itibaren Türk futbolunda yaşanan kaos ve krizlerden sorumlu tutulması ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin süreci yönetememesi kulüplerin değişim istemesine neden oldu. 11 Aralık’ta Ankaragücü – Ç.Rizespor maçı sonrası FİFA Elit Hakem Kategorisinde olan Halil Umut Meler’e yapılan saldırı, 19 Aralık’ta İstanbulspor – Trabzonspor maçı devam ederken İstanbulspor kulüp başkanının sahaya girip takımını çekmesi maçın yarıda kalması ve son olarak da Suudi Arabistan’da yaşanan Süper Kupa Finali skandalı spor kamuoyunun TFF yönetimine güvenini bitirdi.

ÜLKEMİZE ALTIN MADALYA SÖZÜMÜZ VAR

Süper Kupa skandalı sonrası basın karşısına çıkmayan ve istifası istendiği iddia edilen TFF Başkanı Büyükekşi’nin yerine gelmesi planlanan isim ise Malatyalı Akif Üstündağ. Kulüpler Birliği, Spor Bakanlığı ve spor basının örnek gösterdiği, başarılarıyla Türkiye’ye son 2 yılda voleybolda hem kulüpler bazında hem milli takım düzeyinde uluslararası arenada birçok kupa kazandıran Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ’ın yakın çevresine ve kendisine TFF Başkanlığı için ulaşan isimlere, “Voleybolda çok emek verdik. Ülkemize bu yazın olimpiyatlarda bir şampiyonluk yaşatmak istiyoruz. Kızlarımızla ülkemize altın madalya sözümüz var. 2024 olimpiyatlarından sonra bunları konuşmak lazım. Şu an tek işimiz voleybol.” Diyerek şimdilik bu teklifi geri çevirdiği öğrenildi.

ÖNCE EURO2024 SONRA YAZ OLİMPİYATLARI

Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı 26 Temmuz ile 11 Ağustos arası Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek 2024 Yaz Olimpiyatları’na katılacak. Türkiye A Milli Futbol Takımı ise 13 Haziran ile 14 Temmuz tarihleri arasında Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek Euro2024’e katılacak. Türk futbolunun kaderi de yaz aylarındaki bu turnuvalardan sonra belli olacak. Öte yandan Süper Lig’de ikinci yarı bugün oynanacak müsabakalarla başlayacak. Süper Lig’de krizlerin devam etmesi durumunda Büyükekşi’nin istifasının isteneceği yerine geçici olarak idareten birinin getirileceği de gelen haberler arasında.