Üsluba dikkat

Pandemi süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan SP Malatya İl Başkanı Osman Marasalı, ülkemizin sağlık alanında normalleşmeye doğru gittiğini belirterek, 'Ancak bu normalleşme siyasi alanda kullanılan dilin yıkıcı, kutuplaştırıcı, kamplaştırıcı etkisiyle kendini gösterememekte ve ülkemizi bir kutuplaştırma, kamplaştırma yerine dönüştürmektedir' dedi.

Üsluba dikkat

Saadet Partisi (SP) Malatya İl Başkanı Osman Marasalı Pandemi süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Marasalı, ülkemizin Pandemi sürecinden hızla çıkarken sağlık alanında bir normalleşmeye doğru gittiğini kaydederek, "Sağlık alanındaki bu normalleşme yaşadığımız sıkıntılı günlerin ardından oldukça sevindiricidir; ancak bu normalleşme siyasi alanda kullanılan dilin yıkıcı, kutuplaştırıcı, kamplaştırıcı etkisiyle kendini gösterememekte ve ülkemizi bir kutuplaştırma, kamplaştırma yerine dönüştürmektedir diye konuştu.

Ekonomideki başarısızlık örtülmeye çalışılıyor

'11 ayın sultanı Ramazan ikliminde savaşların yerini barışın, çatışmanın yerini iyilikleri çoğaltmanın, kavganın yerini esenliğin alması gerekirken üst perdeden oluşturulan kavga havası Ramazan’ın birlik, beraberlik ve bir arada yaşama güzelliğine gölge düşürmektedir' diyen Marasalı şöyle devam etti; “Her ne amaçla olursa olsun yapılan darbe söylentileri kabul edilebilir değildir. Bu söylemler güven ortamını zedelemektedir. Güven ortamının zedelendiği bir ülkeye yatırımcı gelmeyeceği aşikârdır. Böyle bir söylem, siyasi rant getirecek bile olsa ülke adına kayıplara sebep olmaktadır. Son günlerde oluşturulan suni gündemler ekonomik başarısızlığın üstünün örtülmesine sebep olmaktadır. 2018’den bugüne olduğu gibi ekonomideki bu başarısızlık yine dış güçler bahanesiyle yaratılan algı havasıyla örtülmeye çalışılmaktadır. Güney Kore’sinden, Avrupa’sına, Çin’ine varıncaya kadar bütün ülkeler bu saldırılara maruz kaldığı halde sadece bizim para birimimizin her saldırıda değer kaybetmesi, ekonomik kırılganlık yaşaması ve diğer para birimlerinden negatif olarak ayrışması ekonomimizin ciddi manada hasta olduğunun göstergesidir. Asıl mesele dış güçlerin saldırısı değildir. Dış güçler elbette bizi rahat bırakacak değiller; ancak asıl mesele ne kadar güçlü bir ekonomimiz olduğudur. Üretim kapasitemizdir, ürettiğimiz marka değeridir. Güçlü, üreten, dinamik bir Türkiye’dir" şeklinde konuştu.

Yaşanabilir bir Türkiye kurulacak

Marasalı, ülkenin iktidarın beceriksizliği ile muhalefetin yetersizliği arasında sıkışıp kaldığını vurgulayarak, "Pandemi elbette geçecek ancak ülkemizin karşı karşıya kalmış olduğu ekonomik krizi günü kurtarma çabasındaki siyasi anlayışla çözmemiz mümkün değildir. Asıl gündemimiz iktidar ve muhalefet kavgası asla olmamalıdır. Muhalefet sorunların konuşulmasını sağlamak yerine, iktidarın her alanda başarısızlığını örtecek konuların gündeme gelmesinde iktidara imkan tanımaktadır. Hep birlikte el ele vererek bu süreci nasıl aşabilirizin, insanımızın yaşadığı sıkıntılara nasıl çare bulabiliriz mücadelesini vermeliyiz. Yaşanan gelişmeler bir kez daha göstermiştir ki kayıkçı kavgası yapan zihniyetlerle bu sorunların çözümü mümkün değildir. Bu sebeple aziz milletimiz basiretiyle Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi’ni iktidara getirdiğinde bütün bu sıkıntıları atlatarak faizin olmadığı adil bir düzen, yaşanabilir bir Türkiye kurulacaktır. Ülkemizi yeniden inşa ederken, neslimizi de ihya edecek ve özlenen yeni bir Dünyayı kuracağız inşallah" açıklamasında bulundu.