Üretim merkezi olacağız

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu (TKDK) Malatya İl Koordinatörü Müdürü Murat Tunç, pandemi sürecinde 3 çağrı ve bu çağrılarla ilgili birçok proje aldıklarını belirterek, şu anda bu projeleri incelediklerini ve olumlu olan projelerle sözleşmeler imzalayıp yatırımlara başlayacaklarını söyledi. Tunç, Malatya'nın her geçen gün bir kademe daha atlayarak üretimin merkezi olma hedefine gittiğini belirtti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Üretim merkezi olacağız

TKDK Malatya İl Koordinatörü Müdürü Murat Tunç, gazetemize Malatya'ya yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.  Tunç, pandemi sürecinin kendilerini çok etkilemediğini TKDK'nın Malatya'ya yatırım yapmaya devam ettiğini ifade etti. Dünyada covid-19 pandemi salgınının ortaya çıkmasından sonra bu sürecin devam etmesi tabi ki bizlerle birlikte bütün dünyadaki ülkeleri etkisi altına aldığını anımsatan Tunç, "Tabi ki hepimizin bütün çabası bu etkiyi ne kadar aza indirebiliriz ve ne kadar bertaraf edebiliriz oldu.  Herkes kendi alanıyla ilgili çok ciddi çalışmalar yaptı. Bizim de kendi alanımızla ilgili birçok çalışmamız oldu. Bu süreç içerisinde bizim çıktığımız 3 çağrı ve bu çağrılarla ilgili birçok proje aldık. Biz şu anda bu projeleri inceliyoruz ve olumlu olan projelerle sözleşmeler imzalayıp yatırımlara başlıyoruz. Şu an da birçok yatırımımız var , sonuçlanan yatırımlarımız var, ödemelerini yaptığımız yatırımlarımız var. Pandemi süreci bizi çok olumsuz etkilemedi, aslında etkilemesine müsaade etmedik. İnşallah biz bundan sonraki süreçte de daha fazla ivme kazanarak yukarıya doğru çıkacağız. Tabi ki günün bizlere ne getirdiğini de çok bilemiyoruz. Bugün covid-19 yarın başka bir şey çıkabilir. Biz her şeye hazırlıklı bir şekilde işlerimize devam ediyoruz, devam da edeceğiz" dedi.

Üretimin önemi anlaşıldı

Tunç, pandemi sürecinde üretimin öneminin bir kez daha anlaşıldığı anlatarak, "Tarımsal üretimlerin ve ülkede üretimlerin ne kadar önemli olduğunu, bunlar için projelerin önemlerinden bahsediyorduk. Tabi pandemide bu biraz daha önemli hale geldik.  Değişen bir dünya oluyor, olacak. Ama ben inanıyorum ki bizim yaptığımız projelerle biraz da hazırlıklıydık. İnşallah daha iyi olacak, bizim projelerimizin değeri daha da anlaşılacak. Şöyle bir örnek vereyim yaş kayısı ihracatımız ciddi bir miktarda arttı. Geçen senenin yaklaşık 2 katı kadardı. Burada bizim yaptığımız soğuk hava depolarının etkileri çok fazlaydı. Çünkü bu fiziki altyapılar önemliydi bu konuda. Ama bunlar yeter mi? Yetmez. Malatya’da yapılacak çok iş var. Hem hayvancılık anlamında hem tarımsal üretim anlamında hem de tarımın çeşitlendirilmesi anlamında. En önemlisi de bunları ürün haline getirebilecek yatırımlarımızın olması anlamında. Yani birçok kolu mevcut, onun için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunları çok yönlü değerlendiriyoruz. İnşallah Malatya’da her geçen gün bir kademe daha atlayarak üretimin merkezi olma hayalimiz, hedefimiz var.  Malatya bunu her şekliyle hakkediyor. Hem plakasıyla, hem takımıyla bunu fazlasıyla hakkediyor. Umarım burada el birliğiyle üretimin merkezi olacağız" şeklinde konuştu.