Üreticiye sahip çıkın

Yem, saman ve arpa fiyatlarının giderek arttığına dikkat çeken yetiştiriciler, kangrenleşen bu yaraya bir neşter vurulmasını gerektiğini dile getiriyorlar. Yem fiyatlarındaki artışının hayvancılığı bitirme noktasına getirdiğini belirten Canlı Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Kırma, 'Geçen yıl ramazan ayına göre et kesim fiyatında çok az bir artış yaşanırken, yem fiyatları 2,2 buçuk katına çıktı. Yetkililere sesleniyoruz üreticiye sahip çıkıp, destek versinler. Yem fiyatlarına çare bulsunlar' dedi.

Üreticiye sahip çıkın

Giderek artan yem, saman, arpa fiyatları üreticileri ve yetiştiricileri mağdur etmeye devam ediyor. Üst üste zamlanan yem fiyatlarının üreticiyi üretemez noktaya getirdiğine dile getiren yetiştiriciler, artık dayanacak güçlerinin olmadığını söylüyorlar. 

Üretici nasıl kazanacak

Malatya’nın bir tarım şehri olduğu halde hayvancılığın durumu iyi olmadığını savunan Malatya Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Kırma, "Geçen yıl bu zamanlara göre et kesim fiyatında çok az bir artış yaşanırken, yem fiyatları 2, 2 buçuk kata çıkmış durumda. Zaten köylü zor durumda. Biz yetkililere sesleniyoruz, sesimizi duysunlar, çiftçiye sahip çıksınlar. Biz üretim ile tüketim arasındaki uçurum farkının kapatılmasını istiyoruz.  Dışarıdan ithal hayvan, et gelmesini istemiyoruz.  Köylüye, üretime, yeme destek versinler. Yem fiyatlarına çare bulsunlar. Malatya'nın bir tarım şehri olduğunu herkes biliyor. Malatya tarım ve hayvancılıkla geçiniyor. Kayısı diyoruz ama Malatya'nın yüzde 65'i hayvancılıkla geçiniyor. Üreticiye destek versinler, sürekli artan yem fiyatlarına çare bulsunlar.  Böyle giderse kırsal alanda kimse kalmaz, üretici üretmekten vazgeçer, et kesim fiyatı artmıyor, ama yeme fiyatları uçuyor. Üretici nasıl beslesin.  Geçen sene çiftçi köy sezonunda hayvan alamadı. Et kesim fiyatı, geçen sene ramazan ayına göre çok oynamamasına rağmen, giderler ikiye katlandı. Üretici nasıl kazanacak" diye konuştu.