Üretici mağdur ediliyor

Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılınç, hububat fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu. Tüccarların aralarında anlaşarak fiyatları aşağı çektiklerini iddia eden Kılınç, 'Depremzede çiftçilerin tahıl koyacak yerleri olmadığı düşünülerek hububat ticareti yapan esnaf depremi fırsata çevirerek geçen yılın fiyatından daha düşük fiyat teklif ederek üreticimizi mağdur etmişlerdir' dedi.

Üretici mağdur ediliyor

Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılınç, geçen yıla oranla ürünlerin bol olduğuna değinerek fiyatların geçen yıldan düşük olduğuna dikkat çekti. Başkan Kılınç, ihracatçı firmalar için " Tüccar hububat alımı yapmayarak fırsatçılık yapıp çiftçinin ürününü yem fiyatına dahi almamaktadır " ifadelerini kullandı.

Tüccar hububat alımı yapmayarak fırsatçılık yapıyor

Alımlarda fırsatçılık yapıldığına işaret eden Kılınç, "Yapılan arpa,buğday tahıl hasadında depremzede çiftçilerin tahıl koyacak yerleri olmadığı düşünülerek hububat ticareti yapan esnaf depremi fırsata çevirerek geçen yılın fiyatından daha düşük fiyat teklif ederek üreticimizi mağdur etmişlerdir. TMO'nun müdahalesi ile üreticimiz ürününün büyük bir kısmını TMO ya vererek kalan kısmını da dışarı dökmek zorunda kalmıştır. Halen tüccar hububat alımı yapmayarak fırsatçılık yapıp çiftçinin ürününü yem fiyatına dahi almamaktadır" açıklamasını yaptı.

Ticaret sistemi mafyalaşmış

Ticaret sisteminin değişmesi gerektiğinin altını çizen Kılınç, "Hükümetimizin ülkemizde mafyalaşmış bu ticaret sistemini mutlaka değiştirmesi ve üreticinin hak ve hukukunu korumalıdır. Üretici ürettiğini satıp tekrar o parayla üretim yapamamakta ve her geçen yıl zarar etmektedir" şeklinde konuştu.