UNESCO Dünya Kalıcı Miras Listesi'nde Yer Alıyordu…! Projede Sona Gelindi…

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezi'nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.

UNESCO Dünya Kalıcı Miras Listesi'nde Yer Alıyordu…! Projede Sona Gelindi…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezi'nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Başkan Er’e ziyaret sırasında Genel Sekreter Yardımcıları Nusret Mum, Seyithan Tekin ve ilgili şube müdürleri de eşlik etti.

İnşaat çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı, 1330 metrekaresi kapalı, toplam 1650 metrekare inşaat alanına sahip olan Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezi,  idari birimler, çok amaçlı salon, kafeterya ve simülasyon merkezi olmak üzere dört ana birimden oluşuyor. Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezi, geleneksel ve modern malzemelerden oluşan karma sistemle inşa edildi.

Yüzde 99 Oranında Tamamlamış

Karşılama merkezindeki çalışmaların yüzde 99 oranında tamamlandığını ve çok kısa bir süre içinde hizmete sunulacağını belirten Er, "Karşılama merkezindeki çalışmalarımızı yüzde 99 oranında tamamlamış durumdayız. Çevre düzenlemeleri de bitirildiğinde, çok kısa bir süre sonra merkezin hizmete açılmasını sağlayacağız. Açılışı, Kültür ve Turizm Bakanımızla birlikte yapmayı planlıyoruz. Ayrıca simülasyon merkezi ile ilgili bakanlığımız da bir çalışma yürütüyor. Bu önemli merkezin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.