UNDP hibe programı sonuçları açıklandı

İsveç Hükümeti tarafından desteklenen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) iş birliği ile düzenlenen Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı sonuçları açıklandı. 

UNDP hibe programı sonuçları açıklandı

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Şubat ayında meydana gelen yıkıcı depremlerde hasar gören ya da yıkılan küçük işletmeleri desteklemek üzere idari, teknik ve mülakat değerlendirme süreçleri tamamlandı. UNDP’den değerlendirmelerin tamamlanmış olduğu vurgulandı. Değerlendirme sonuçları başvuru yapan hak sahiplerine mail yoluyla bildirilmektedir. Bilgilendirme süreci devam etmektedir. 

Program dahilinde Aralık ayında hak sahibi 11 ilin tamamında (Kilis, Kahramanmaraş Gaziantep, Hatay, Adana, Osmaniye, Elazığ, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır ve Şanlıurfa) toplam 22.824 başvuru alınmıştır. 

UNDP, depremden etkilenen bölgenin sosyoekonomik toparlanmasını amaçlayan daha geniş bir programın parçası olarak küçük işletmeleri desteklemeye devam edecek. Küçük hibe programını yenilemek veya genişletmek için UNDP’nin daha fazla fon sağlaması halinde, kamuoyuna yeniden duyurulacak.