Ulusal Diş Hekimliği Kongresi Malatya'da Zirveye Taşındı

İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen 3. Ulusal Diş Hekimliği Kongresinde diş hekimliği alanındaki yenilikler ele alındı.

Ulusal Diş Hekimliği Kongresi Malatya'da Zirveye Taşındı

İnönü Üniversitesi’nde düzenlenen 3. Ulusal Diş Hekimliği Kongresi'nde, alanındaki yenilikler, teorik oturumlar ve pratik uygulamalarla ele alındı. Kongrede diş hekimliği alanındaki yeni teknolojiler ve ürünler de sergilendi.

Malatya İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve iki gün süren 3. Ulusal Malatya Diş Hekimliği Kongresi sona erdi. Kongrede diş hekimliğinin güncel gelişmeleri teorik oturumlar, workshoplar, sözlü ve poster bildiriler, uygulamalı kurslar ve konferanslarla ele alındı. Kongreye, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yaklaşık 286 diş hekimi katılırken, otuzdan fazla sektörel firma da yeni teknolojilerini ve ürünlerini sergileme fırsatı buldu.

Kongre Başkanı ve Malatya Diş Hekimleri Odası Başkanı Miraçhan İnanmaz, etkinliğin şölen havasında geçtiğini belirterek, “Eğitimler, pratik uygulamalar ve sunumlarla dolu dolu bir program gerçekleştirdik. Sponsor firmalara ve ev sahipliği yapan İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne teşekkür ederiz” dedi.

Kongrede öne çıkan sunumlardan biri de Prof. Dr. Neslihan Şimşek'in endodontide inatçı enfeksiyonlarla mücadele ve akılcı antibiyotik kullanımı üzerine yaptığı konuşmaydı. Kongre boyunca alanında uzman birçok hekim çeşitli sunumlar yaparak bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.