Ülke çöküntüde

Saadet Partisi (SP) Malatya Aralık ayı Genişletilmiş İl Divan Toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Arıkan, ülkenin büyük bir çöküntü içerisinde olduğunu belirterek, 'Ahlaki ve manevi anlamda büyük bir çöküntüden bahsediyoruz. Ekonomik anlamda büyük bir çöküntüden bahsediyoruz. Sosyal yaşantımızın bitmekte bitmek üzere olduğu bir süreçten bahsediyoruz' dedi.

Ülke çöküntüde

Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığı 2022 yılının son Genişletilmiş İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan toplantıya, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Arıkan, Saadet Partisi Konya milletvekili Abdulkadir Karaduman Saadet Partisi GİK üyesi İsmail Hakkı Kiraz’ın katılımıyla yapıldı. 

Ekonomi; faiz, rant ve borçlanmaya dönmüş

Toplantının açılışında konuşan Saadet Partisi Konya milletvekili Abdulkadir Karaduman, bugün ülkenin milli görüş zihniyetine her zamankinden çok daha büyük bir ihtiyaç duyduğunu söyledi. Ak Parti iktidarında 20 yıllık sürecin sonunda geline noktanın ekonomide faiz, rant ve borçlanmaya olduğunu belirtti. İktidarın politikalarını eleştiren Karaduman, “Eğitimde bina, akıllı tahta ve kıymetsiz bir öğretmenlik mesleği ortaya koydular. Dış politikada Amerika, İsrail ve Avrupa Birliği dediler. Tarımda ithalat, vergi ve bağımlılık dediler. Sağlıkta hasta garantili hastaneler, hastaya müşteri, doktora, sağlıkçıya da ne halleri varsa görsün dediler. Bütün bunları yaparken, ya da bütün bunları yapamazken, aslında bir şeyi çok iyi becerdiler. 20 yıldır bir ülkeyi yönetin dedikçe onlar ülkeyi yönetmeyi değil. Algıları yönetmeyi tercih ettiler. İşte bunun neticesinde günü kurtaran politikalarla bu güne kadar iktidarda kalmayı başardılar ama bugün ülkemiz ve milletimiz adeta büyük bir buhranın ve büyük bir krizin içerisine saplanmış vaziyettedir. Hastanelerimiz var. Okullarımız var. Yollarımız, köprülerimiz, tünellerimiz her şeyimiz var. Havalimanlarımız var. Ama nihayetinde bütün bunların hepsi bir yaraya pansuman olamıyor. Çünkü organizasyonunun muhteşemliğinden başka bir şey yok” dedi.  

Ülke çöküntü içerisinde

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Arıkan, ülkenin büyük bir çöküntü içerisinde olduğunu belirterek, “Ahlaki ve manevi anlamda büyük bir çöküntüden bahsediyoruz. Ekonomik anlamda büyük bir çöküntüden bahsediyoruz. Sosyal yaşantımızın bitmekte bitmek üzere olduğu bir süreçten bahsediyoruz. Burada yük teşkilatlarımızın omuzunda burada yük bu salonda bulunan omuzlarında” diye konuştu. 

Gençlik elden kayıp gidiyor

Ülkemizin durumunun ortada olduğunu ifade eden Arıkan, “Elimizden kayıp giden bir gençlik gençlikle karşı karşıyayız. Onları toparlayabilmek için, ahlaki ve manevi anlamdaki rezervasyonu, dezenfeksiyonunu toparlayabilmek için bizim yapılacak ilk seçimde iktidar ortağı olmak gibi bir mecburiyetimiz var. Bu süreci bizim Saadet Partisi olarak el atmak zorundayız. Bu sürece müdahale etmek durumundayız. Nasıl yapacağız bu süreci? Son dönemdeki hadiselere baktığımızda yine Milli Görüş ile yapacağız” şeklinde konuştu.

Algı siyaseti yapıyorlar

Arıkan, Ak partinin yanlış politikalar içerisinde olduğunu vurgulayarak, Erdoğan, bir buçuk yıl önce benim Sisi'yle bir araya gelmem mümkün değil. Benim Sisi'yle bir araya gelmemi tavsiye edenler tarih önünde yargılanacaklar ifadesini kullandı. Netice itibariyle gittik Hatay'da. Sisi'yle görüşmek durumunda kaldık. Üniversite sayılarından bahsediliyor. Gençlik bizim en büyük problemlerinden bir tanesi. Cümleye başlarken Türkiye'nin her yerine şu kadar üniversite açtık diyoruz. Geçen gün bir araştırmada okudum. Almanya'daki üniversite bizim üçte birimiz kadar. Almanya'da üniversitede okuyan öğrenci sayısı bizim üçte birimiz kadar. Ama Almanya ekonomisi dünyanın en büyük ekonomi arasında. Demek ki iş üniversite açmakla değil, kalifiye üniversite açmak ve kalifiye çocuklarımız üniversite okutmakla alakalı, algı operasyonlarıyla büyük bir başarı gibi bizlere servis etmek durumunda kalıyorlar. Anayasa Mahkemesi Başkanı çıkıyor diyor ki, Anayasa Mahkememizde şahsi olarak yüz yirmi üç bin müracaat var diyor. Dünyada bu bir rekor. Hani memlekette adaleti tesis etmiştiniz? Hangi sokakta adalet saraylarını yaparak adaleti tesir iddiasındaydınız? Bu iz yirmi üç bin kişi niye derdini çözebilmek için Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor? Niye dünyada rekor bizde? Ekonomiden bahsediyorlar. Ekonominin çok çok iyi olduğundan bahsediyorlar. Enflasyonda dünyada ikinci sıraya çıktık arkadaşlar. Hani cümleye biz enflasyon şu bu deyince ben bu dünyada var. Sadece Türkiye'de yok diyorum. Dünyada enflasyon var. Dünyada ekonomik sıkıntı var ama üç haneli enflasyon dünyada iki ülkeden biri Arjantin ve Türkiye olarak tarihe geçmiş vaziyette” ifadesini kullandı.