Ücretsiz toprak analizi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin karara bağlanmasından sonra konuşan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, daha önce belli bir ücret karşılığı yapılan toprak analizini çiftçinin ekonomisine katkısı sunmak ve fazla gübre ile toprağın verimsiz olmaması için ücretsiz toprak analizi yapacaklarını söyledi.

Ücretsiz toprak analizi

Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı ilk oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Gündem maddeleri arasında yer alan bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. Gündemin 21. Maddesi gereğince Yeşilyurt İlçesi Yaka Mahallesi’ne 1 MW gücünde güneş enerji santralinin kurulması kararı oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 22. Maddesi gereğince Yeşilyurt İlçesi Koyunoğlu Mahallesi’nde bulunan İl Emniyet Çocuk Şube Müdürlüğünün sona eren yer tahsisi, meclis kararıyla 3 yıl daha uzatıldı. 

Çiftçinin ekonomisine katkı 

MASKİ Genel Müdürü Memet Mert, MASKİ Genel Müdürlüğünde çiftçiler ücretsiz toprak analizi yapacaklarını belirterek, "MASKİ Genel Müdürlüğünde bölgenin en iyi laboratuvarı var. Bu laboratuvarı biz sadece su analizleri için kullanıyoruz. Ama bizim orada toprak analiz laboratuvarımız da var. Biz çiftçinin ekonomisine katkı olsun diye gereksiz veya fazla gübre ile toprak verimsiz olmasın diye bu laboratuvarımızı çiftçimize açıyoruz ve para almayacağız. Bizim buradaki amacımız çiftçimizi bilinçlendirmek, normalde 250 lira bir para alıyoruz bu işlemden ama kimse gelip toprak analizi yaptırmıyor. Bizde diyoruz ki, çiftçilerimiz gelsin analizlerini bedava yapalım” diyerek meclise bilgi aktardı.