Üç aylar ne zaman başlıyor? 2024 Ramazan ayı ne zaman? İlk oruç ne zaman?

Üç aylar ne zaman, hangi gün başlıyor? Recep, Şaban ve Ramazan ayı tarihleri Her yıl İslam dünyasında büyük bir heyecan ve coşkuyla beklenen 'On Bir Ayın Sultanı' Ramazan ayının habercisi üç aylar 12 Ocak 2024 Cuma günü Recep ayı ile başlayacak. Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen Recep ayı Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifi olması bakımı ile İslam dininde büyük bir önem arz ediyor. 11 Şubat'ta idrak edilecek olan Şaban ayı, İslam dininde Recep ayından sonra gelen ikinci mübarek aydır. Bu iki ayda oruç tutmak, nafile namaz kılmak, sadaka vermek ve Kur'an-ı Kerim okumak gibi ibadetlerin büyük mükafatları vardır. Peki, 2024 Ramazan ayı ne zaman, ilk oruç ve ilk sahur hangi gün? İşte 2024 Diyanet dini günler takvimi. 

Üç aylar ne zaman başlıyor? 2024 Ramazan ayı ne zaman? İlk oruç ne zaman?

2024 Diyanet'e göre dini günler takvimi 2024 Diyanet'e göre dini günler takvimi 2024 yılı üç ayların başlangıcı Recep ayı bu yıl 12 Ocak Cuma günü idrak edilecek. Üç ayların ikincisi olan Şaban ayı ise 11 Şubat Pazar günü başlayacak. Recep ayının, İslam dininde önemli bir ay olduğu ayetlerle sabittir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) Recep ayında dünyaya teşrif etmiştir. Bu ayda oruç tutmak, nafile namaz kılmak, sadaka vermek ve Kur'an-ı Kerim okumak gibi ibadetlere önem verilir. Şaban ayı, İslam dininde Recep ayından sonra gelen ikinci mübarek aydır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Şaban ayında Miraç'a çıkmıştır. Şaban ayında da Recep ayında olduğu gibi ibadetler artırılır ve günahlardan uzak durulur. Peki, Ramazan ayı ne zaman, ilk oruç hangi gün? İşte Diyanet dini günler takvimi 2024.

 Üç aylar ne zaman başlıyor? 

Üç ayların başlangıcı ocak ayında olacak. Diyanet’in 2024 dini günler takviminde yer alan bilgilere göre ‘Üç Aylar’ yani Recep ayı bu yıl 12 Ocak 2024 Cuma günü başlayacak. Şaban ayı 21 Şubat 2023 Salı günü günü başlayacak. Ramazan ayı ise 11 Mart Pazartesi günü başlayacak. İlk teravih ve ilk sahur 10 Mart 2024 Pazar günü idrak edilecek.

 2024 ramazan bayramı ne zaman, ilk sahur ve ilk iftar hangi gün? 

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 dini günler takvimine göre Ramazan ayı 11 Mart 2024 Pazartesi günü başlayacak. İlk sahura 10 Mart Pazarı, Pazartesiye bağlayan gece kalkılacak. 11 Mart Pazartesi günü ise ilk iftar yapılacak.