Üç aylar fırsattır

İslam aleminde Recep, Şaban ve Ramazan'ı kapsayan rahmet, bereket ve manevi yenilenme mevsimi üç aylar, yarın başlayacak. Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, üç ayların, Allah'ın Müslümanlara, kendilerini tekrardan gözden geçirmeleri için bahşettiği çok kıymetli zaman dilimleri olduğunu belirterek, 'Bizim için manevi bir iklimdir. Kardeşlik, dayanışma, sevgi, muhabbet için ve Allah'ın rızasını kazanmak için bulunmaz bir fırsattır' dedi.

Üç aylar fırsattır

Rahmet, bereket ve manevi yenilenme mevsimi olarak da bilinen üç ayların başlangıcı ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, Müslümanların, üç ayları fırsata çevirip bol bol ibadet ve dua tavsiyesinde bulundu. Üç ayların tüm İslam ve insanlık alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Işıldar, “Üç ayların kıymeti ile sevgili Peygamberimiz (sav) bir hadisi şerifinde, ‘Allah’ım, (cc) Recep ve Şaban aylarını bizim için bereketli kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır’ diye buyuruyor ve üç aylar bu dua ile değer kazanıyor. Burada dikkat edecek olursak, Recep ve Şaban’ın Ramazan’a giden bir hazırlık olduğunu buradan anlıyoruz. Zamanları ve mekânları yaratan Allah Teala’dır. Biz, Allah’ın yarattığı zaman ve mekanla mukayyetiz. Yani o zamanı değiştirme, o mekânı Allah’ın takdir ettiği şu fani dünyadan başka bir yere gidip de başka bir alemde gezegende yaşama şansımız yok. Dolayısıyla Cenab-ı Hak bir ayeti kerimede ‘Benim rahmetim her şeyin ötesine geçmiştir’ diye buyuruyor. Yani rahmeti, gazabının ötesine geçmiştir. Öyleyse üç aylar, Allah’ın Müslümanlara, bir fırsat olarak bahşettiği, tekrar kendilerini gözden geçirmek için bahşedilen çok kıymetli zaman dilimleridir" şeklinde konuştu.

Allah’ın rızasını kazanmak için bulunmaz bir fırsat

Işıldar, üç ayların, bizim için manevi bir iklim olduğunu vurgulayarak, "Kardeşlik, dayanışma, sevgi, muhabbet için ve Allah’ın rızasını kazanmak için bulunmaz bir fırsattır. Recep ayından sonra gelecek olan Şaban ayında da aynı şekilde inşallah Miraç Gecesini idrak edeceğiz, daha sonra Beraat Gecesini idrak edeceğiz ve inşallah daha sonra Ramazan ayına gireceğiz. Bizim için Ramazan ayını çok değerli kılan ‘Biz bu Kur’an-ı Ramazan ayında indirdik’ ayeti kerimesidir. Ramazan ayının çok kıymetli olması, Kur’an-ı Kerimin o ayda indirilmiş olmasındadır. O ayda oruç tutulmasındandır. Allah’a karşı yapılan en samimi ibadet, oruç ibadetidir. Ve aynı zamanda Ramazan ayında bin aydan daha olan Kadir Gecesi vardır. Dikkat edilirse kademe kademe bizi manevi bir zirveye ulaştıracak, manevi ikramların ihsanların bol bol olduğu böyle bir mevsime inşallah giriyoruz" dedi

Çok iyi değerlendirmemiz gerekir

Üç ayların çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Işıldar, “Fert olarak, aile olarak ve toplum olarak bu zamanları çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Kendimizi tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor. Davranışlarımızı, komşuluk haklarımızı, çocuklarımıza, milletimize, ülkemize ve tüm Müslüman kardeşlerimize karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekiyor. Bu ayları dolu dolu geçirelim çokça ibadet yapıp dua edelim. Bu aylar aynı zamanda, sadaka vermemiz, nafile ibadetler yapmamız ve mümkünse nafile oruçları tutmamız gereken zamanlardır. Öyleyse, bu ayları dolu dolu geçirmeye çalışalım, çok çok dua edelim. Bireysel olarak duaya çok ihtiyacımız var ama tüm Müslüman kardeşlerimize çok dua etmeliyiz. Allah Teala Fatiha suresinde, ‘Ya Rabbi bizi sırat-ı müstakimine eriştir. Dalalete, sapıklığa gidenlerin yolundan bizleri uzak tut.’ diye buyuruyor. Bakınız, Allah’ım sadece sana ibadet eder senden yardım dileriz diyoruz. Kur’an-ı Kerimi açtığımızda ilk olarak duaya böyle başlıyoruz. Duada da kolektif bir anlayış var. Rabbimiz bize bu dünyada da ahirette de iyilik güzellik ver diyoruz. Bana ver demiyoruz, bize ver diyoruz. Çünkü İslam anlayışında ben değil, biz anlayışı vardır. Bundan dolayı bu şekilde yapılan dualar Allah katında çok daha makbuldür. Öyleyse bu aylar çok kıymetli olduğu için dualara icabetin rahmet kapılarının daha çok açıldığı için fert, birey, toplum olarak kolektif dualarımıza da mutlaka çok yer vermemiz gerekiyor" açıklamasında bulundu.