TYP'liler mağdur

İŞKUR Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında Eylül ayında okullara alınan temizlik personelleri, 9 ay boyunca çalışıyorlardı ancak bu yıl programda değişiklik yapılarak, TYP kapsamında işe alınan temizlik personellerinin 3 ay çalıştırıldıktan sonra işten çıkaracağı iddia edildi. TYP kapsamında Eylül ayında işe başlayan Tolunay Geçit, çalışma sürelerinin sözleşmede yer almadığı için 19 Ocakta işlerine son verileceğini, kış günü işsiz kalacaklarını bu durumun kendilerini mağdur edeceğini söyledi.

TYP'liler mağdur

Malatya’da Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından İŞKUR TYP kapsamında sözleşmeli olarak çalışmaya başlayan temizlik personellerinin işten çıkarılacağı iddia edildi. İddialara göre TYP kapsamında işe alınan personellerle sözleşme imzalanırken tarih konulmadığı için 19 Ocak’ta işlerine son verilecek. Temizlik personelleri, işten çıkarılmak istemiyor ve sözleşme sürelerinin 2022-2023 eğitim öğretim süresince devam etmesini talep ediyorlar. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Tolunay Geçit, önceki yıllarda TYP kapsamında işe alınan temizlik personellerinin 9 ay çalıştırıldığını ancak bu yıl 3 ay çalıştırıldığını bu durumun kendilerini mağdur ettiğini belirtti. 

Sözleşme imzalarken tarih yazılmadı

Kendisi gibi birçok personelin mağdur olacağını belirten Geçit, “Sözleşme imzaladığımız zaman ne kadar çalışacağımızı bilmiyorduk. İşe alındık ama ben ve benim gibi birçok çalışan bu kış ortasında mağdur olacak.22 Ekimde işe başladım ve 4 ay bile olmadı. Süreçte sona eriyor, 19 Ocak çıkış tarihimiz olacak ”dedi.

TYP personelleri de mağdur olmasın

6 yıl önce babasını kaybeden, bakmakta yükümlü olduğu için çalışmak zorunda kaldığını ifade eden Geçit, mağdur olmak istemediğini belirterek şunları söyledi, “Sadece ben değil, ben ve benim gibi olan bütün İŞKUR TYP personelleri de mağdur olmasın. Hiç değilse bu kış bizi idare etseler, süreyi uzatsalar iyi olur.”

Kış günü işsiz kalacağız

İş bulmakta zorluk yaşadıklarını ve müracaat etmediği kurum kalmadığını sözlerine ekleyen Geçit, “Kışın ortasında hem de böyle bir dönemde işsiz kalacağız. Mağdur olmak istemiyoruz. Bakmakta olduğum bir ailem var. Sayın devlet büyüklerimizden ben ve benim gibi İŞKUR TYP personeli olan herkese yardımcı olmalarını ve çalışma süremizin hiç olmasa bu kış günü uzatılmasını talep ediyoruz. Lütfen bize yardımcı olun. Devletimiz bizi mağdur etmeyecek buna inanıyoruz” dedi.