Türkiye'nin göz bebeği

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Tıp Merkezinin Türkiye'nin göz bebeği olduğunu belirterek Malatya'yı sağlık turizm merkezi haline getireceklerini söyledi. Hedeflerinin hiçbir hastayı Malatya dışına sevk etmemek olduğunu kaydeden Rektör Kızılay, 'Hedefimiz Malatya'nın hiçbir hastasını dışarı göndermemek ve Türkiye'nin her yerinden Malatya'ya hasta gelmesini sağlamaktır. Ayrıca yurtdışından hasta getirmektir' dedi.

Türkiye'nin göz bebeği

Raporumuzun önemli bir işlevi var

2018 Yılı Faaliyet Raporu’nu değerlendiren Kızılay, Faaliyet Raporu’nun eğitim faaliyetlerine ilave olarak İnönü Üniversitesinde yıl içerisinde gerçekleşen bilimsel yayınlar ile sportif, kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklerin detaylı olarak belirtildiği bir rapor olduğuna vurgu yaparak, “Raporumuzun önemli bir işlevi var. O da devletimizin bize tahsis ettiği kaynağı yani bütçeyi nereye, ne kadar, hangi kalemlere harcadığımızı, hangi işleri yaptığımızı, neleri başardığımızı, neleri ürettiğimizi bütün rakamlarıyla faaliyet raporumuzda ortaya koyuyoruz” dedi.

2018’de üstün başarı sağladık

Rektör Kızılay, Faaliyet Raporu’na göre 2018 yılı içerisinde il dışından gelen hasta sayısında yüzde 42 oranında artış olduğunu ifade ederek, “Turgut Özal Tıp Merkezinde 2018 yılı içerisinde 272 karaciğer nakli, 43 böbrek nakli, 143 kök hücre ve kemik iliği nakli, 54 kornea nakli gerçekleştirildi. Turgut Özal Tıp Merkezinin organ nakillerinde başta karaciğer naklinde olmak üzere 2018’de üstün başarı sağladık. Karaciğer nakli toplamda 2 bin 500’e yaklaştı. Sadece 2018 yılında 272 hastaya karaciğer nakli yapıldı. Başarı yüzde 90. Bu karaciğer nakli için çok büyük bir dünya başarısıdır” diye konuştu.