'Türkiye ve Irak'tan Ortak Adım: Kalkınma Yolu Projesi Hız Kazanıyor'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Irak Ulaştırma Bakanı Rezzak Muheybes es-Sadavi ile Bağdat'ta bir araya gelerek, Türkiye ve Irak'ı birbirine bağlayacak Kalkınma Yolu Projesi'ni hızlandırma konusunda fikir alışverişinde bulundu. Bakan Uraloğlu, 'Hem coğrafyamızın ekonomisini geliştireceğiz hem de güvenliğine katkı sağlayacağız' dedi.

'Türkiye ve Irak'tan Ortak Adım: Kalkınma Yolu Projesi Hız Kazanıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Irak Ulaştırma Bakanı Rezzak Muheybes es-Sadavi ile Bağdat'ta önemli bir görüşme gerçekleştirdi. İki bakan, Türkiye ve Irak arasında ekonomik ve güvenlik açısından büyük önem taşıyan Kalkınma Yolu Projesi'ni ele aldı. Görüşmede, Türkiye, Irak, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan Dörtlü Mutabakat çerçevesindeki iş birliğinin de altı çizildi.

'Türkiye ve Irak'tan Ortak Adım: Kalkınma Yolu Projesi Hız Kazanıyor'

"İlişkilerimiz Çok Kıymetli"

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, Türkiye ve Irak arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yaparak, "Biz, Irak ile ne kadar beraber olursak coğrafyamızdaki sıkıntılı süreçleri de beraber atlatırız. Bugün bile ne kadar sıkıntılar içerisinde olduğumuzu görüyoruz. Onun için iki ülkenin iş birliği gerçekten çok kıymetli" ifadelerini kullandı.

Projede Hızlanma Hedefi

Fav Limanı’ndan başlayarak Türkiye’ye kadar uzanacak Kalkınma Yolu Koridoru Projesi'nde kaydedilen ilerlemelerin değerlendirildiğini belirten Uraloğlu, "Bu konuda daha hızlı nasıl hareket edebiliriz, onu konuştuk. Proje, iki ülkeyi hem birbirine ulaştıracak hem de diğer ülkeler arasında köprü vazifesi görecek" dedi.

Ekonomik ve Güvenlik Katkıları

Bakan Uraloğlu, projeyle ilgili olarak "Güzel bir ziyaret oldu, inşallah bu ziyaret vesilesiyle Kalkınma Yolu Projesi’ni biraz daha hızlandıracağız. Hem coğrafyamızın ekonomisini geliştireceğiz hem de bu vesileyle coğrafyamızın güvenliğine katkı sağlayacağız" şeklinde konuştu. Projenin hızlanması için atılacak adımların önemine dikkat çeken Uraloğlu, bölgenin kalkınması ve güvenliği açısından projenin stratejik bir rol oynayacağını belirtti.