Türkiye şampiyonu oldular

Malatya Akşemseddin İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencileri, 8-12 Nisan tarihleri arasında Aksaray'da düzenlenen İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonasında erkekler atletizm dalında takım halinde Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye şampiyonu oldular

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Sporları tarafından organize edilen İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonasında atletizm, basketbol, badminton, futbol, güreş, masa tenisi ve voleybol branşlarında mücadeleler gerçekleştirildi. Aksaray ilinde düzenlenen mücadeleye Malatya Akşemsettin Ortaokulundan 18 öğrenci katıldı. Yapılan mücadeleler sonunda, erkekler puanlı atletizmde Türkiye 1.liği, kızlar puanlı atletizmde Türkiye 3.lüğü, masa tenisi kızlarda ve erkeklerde Türkiye 2.liği, erkekler basketbolda Türkiye 3.lüğü, bireysel ve grup bazında toplamda 70 madalya kazandılar.

Atletizm’ de Türkiye birincisi olduk

Malatya dönüşü şampiyona hakkında basın mensuplarında değerlendirmelerde bulunan Beden Eğitimi Öğretmeni Ali Keklikçi, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen, işitme engelliler Türkiye şampiyonasında, okulumuz Malatya Akşemsettin işitme engelliler ortaokulu olarak bu şampiyonaya bizlerde katılım sağladık. 5 branş üzerinde sağladığımız katılımda, burada aldığımız dereceler takım halinde atletizm’ de Türkiye birincisi olduk. Kızlar ve erkelerde masa tenisinde Türkiye ikincisi, yine aynı şekilde atletizm de kızlar grubunda ise Türkiye üçüncülüğünü kazandık. Bu çalışmaları öğrencilerimiz ve arkadaşlarımız ile birlikte yaptık. Bu başarı sadece bir kişiye ait bir başarı değildir. Bu başarı gerek okul idaresi, gerek öğretmen arkadaşlarımız ve gerekse de öğrencilerimizle alınan bir başarıdır. Bu başarılara alıştık aslında. Son 7-8 yıldır özellikle atletizm de başarılıyız. Bundan sonraki süreçte ise önümüze bakacağız ve hazırlıklarımıza başlayacağız” dedi.

Öğrencilerimiz milli takım kampına davet edildi

İşitme engelli federasyonunun 5-6 öğrenciyi milli takım kampına davet edeceğini söyleyen Keklikçi, “Daha önce işitme engelliler ile ilgili bir kulübümüz ve orada Avrupa şampiyonu olan çocuklarımız vardı. Bazı nedenlerden dolayı orayı kapattık. Yeniden bir kulüp kurmayı planlıyoruz. Her şey çocuklarımız için. Hedefimiz dünya şampiyonaları. Şampiyonada, işitme engelliler federasyonundan geldiler. 'Erkek gruplarımızdaki öğrencilerimizden 5-6 tanesini milli takım kampına çağıracaklarını' söylediler. Bizde olur dedik ve her şeye hazırız dedik” diye konuştu. Engelli bireyleri önemsediklerini belirten Okul Müdürü Mesut Gönç ise, “Eski yıllara oranla, toplumda engelli bireylere daha fazla önem veriyor. Bu bizim için önemli bir şey. Bakamımız Ziya Selçuk'unda ifade ettiği gibi 'biz burada 1-2-3 demeye değil, 4-5-6 demeye geldik' bunun için buradayız. İnşallah engelliler noktasında yeni bir kulüp çalışmamız var. Dernekler masamıza dosyamızı verdik şuan. İnşallah onaylandıktan sonra, tüm farklı engel dallarında olan tüm bireylerimiz kapsayacak şekilde bir kulüp kurma şeklinde bir çalışmamız devam ediyor. Bu noktada emeğini, desteğini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere, İl ve ilçe Milli Eğitim müdürümüz, Kaymakamımız olmak üzere herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz.  Öğrencilerimiz için farklı bir atmosfer oldu. Farklı bir ortamda bulunmaları, onların hayata adapte olmaları açısından çok çok önemli. Bizlerde bunu önemsiyoruz” ifadelerinde bulundu.