Türkiye büyüyor

Türkiye'nin krizlere ve pandemi salgınına rağmen büyüme devam ettiğini belirten Ak Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Türkiye'nin yükselen bir güç olduğunu ifade etti. Çakır, Türkiye'nin artık hem dünya siyasetinde hem de bölge siyasetinde önemli bir aktör olduğunu söyledi.

Türkiye büyüyor

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, beraberinde; Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ak Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette, Türkiye ve Malatya gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Çakır, Türkiye’nin krizlere ve pandemi salgınına rağmen büyüme devam ettiğini söyledi.

Türkiye bölgesinde güçlendi

2023 seçimlerine de değinen Milletvekili Ahmet Çakır, seçimlerin her zaman bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Geçmişte dünya gelişirken, büyürken, modernleşirken Türkiye’nin bir buçuk yıl ömürleri süren onlarca hükümet dönemleri yaşadığını belirterek, “Türkiye'nin dünyadan kopuşunu yaşamışız. Türkiye'nin ilerlemesini bir tarafa bırakalım, gerilemesini yaşamışız. Dolayısıyla AK Parti'yle birlikte de halkımızın, milletimizin arkamızda durmasıyla birlikte Türkiye'nin yeniden ayakları üzerinde durarak yeniden yükselmesini, yeniden ekonomik güç olmasını, yeniden bölgede ve dünyada siyasi bir güç olmasını başarmıştır. Bu başarı halkımızın bize olan güçlü desteğiyle sağlandı. Bu açıdan bu desteği çok önemsiyoruz. Türkiye’nin son yirmi yılına gerçekten bakıldığı zaman da her alanda; savunma sanayinde geldiği nokta. Terörle mücadele, Türkiye'nin başına bela edilen terör örgütleri vardı. Bu mücadele belki trilyon doların üzerinde mal oldu. Ama yirmi yıl içerisinde de terörle ciddi mücadele edilerek, terör adeta bertaraf etme noktasına gelindi. Türkiye bölgesinde güçlendi. Sağlıkta altyapısını tamamladı. Ulaşımda her kademesinde ciddi manada altyapısını tamamlayacak boyuta geldi. Eğitimde çok ciddi yatırımlar yapıldı” diye konuştu.

Türkiye büyümeye devam ediyor 

Büyümeye devam eden Türkiye’nin yeni bir vizyon ortaya koyduğunu ifade eden Çakır, “Türkiye büyümesine devam ediyor ve yeni bir ortaya vizyon koydu. ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu. Bu çok büyük bir vizyon. Çünkü biz binlerce yıllık tarihimiz var. Dolayısıyla Türkiye'ye yakışan imparatorluklardan gelmişiz, güçlü bir kökenimiz var, kökümüz var, İslam coğrafyasında, Orta Doğu'da, Balkanlar'da, Asya'da, Avrupa'da her bölgede var olan bir devletiz bir milletiz. Dolayısıyla bu seçimler aslında Türkiye'nin yeni yüzyılı olmasından dolayı da bu seçim diğer seçimlerin çok daha ötesinde. Bunun önemi için de Türkiye yeni Türkiye yüz yılı olarak bir hedef konuldu. 2023 seçimleri de yüz yıla nasıl başlayacağımız, yeniden Türkiye yüzyılında nasıl bir Türkiye'nin oluşacağının temellerinin atıldığı çok önemli bir seçim. O açıdan biz bu seçimi çok önemsiyoruz” dedi.

Türkiye yükselen bir güç

Çakır, “Türkiye’nin krizlere rağmen, pandemi salgınına rağmen, dünyanın dengelerinin bozulduğu, kartların yeniden karıldığı, ekonomik dengelerin ekonomik güçlerin yeniden dünya belki egemen olan tek süper güç yapısının da artık çok da geçerliliğinin olmadığı bir süreci yaşıyoruz. Bu süreç içerisinde de işte Avrupa'nın zayıfladığı bir dönem. Çin'in yükseldiği bir dönemde de Türkiye'de yükselen bir güç olarak, güç yükselen bir aktör olarak artık hem dünya siyasetinde hem bölge siyasetinde yerini aldı. 2023 seçimleri aslında bunun belirleyici bir noktası olacak. Yeni bir dönüm noktası olmuş olacak. O açıdan seçimler çok önemli. 2023 seçimlerine sadece sandığa gidip oy kullanmakla bakılmaması lazım. Türkiye’nin geleceğini, büyümesini, bölgenin istikrarını etkileyecek bir seçim olarak görmemiz gerekiyor” dedi.

Değişim ve dönüşümü görüyoruz

Milletvekili Ahmet Çakır Ak Parti iktidarında yapılan yatırımlara de dikkat çekerek, “Türkiye gerçekten yatırım konusunda geçmişle kıyaslanmayacak, seksen yüz yıllık Türkiye'de yapılan bütün yatırımların toplamından her alanda daha fazla yatırımlar yapıldı. Bunu ilimize kıyasladığınız zaman da ilimizdeki değişimi, dönüşümü, gelişimi görüyoruz. Bu tarım alanlarından tutunda barajların göletlerin yapılmasından, duble yolların bütün altyapı ulaşımının tamamlanması, yapılan köprüler, viyadükler, çevre yolu bir yandan devam ediyor ama Akdeniz bağlantısı yani güney bağlantımız, kuzey bağlantımız, Sivas yolu, doğu bağlantımız, Elazığ, Kayseri yolu, batı bağlantımız bütün yol ağlarımız bugün 32 kilometreden 400 kilometreye çıkan bir duble yollarla tamamlanmış oldu. Havaalanı terminalimiz bir yandan yapılıyor. Hastanelerimiz gerçekten Malatya'nın sağlık altyapısını çok farklı bir noktaya getirecek şekilde altyapı tamamlandı. Yani sadece devlet hastanelerinin bazında bakmayalım. Battalgazi Devlet Hastanemizin yanında yanık tedavisi, fizik tedavisi olsun, diş hastanelerimiz yapıldı. Türkiye genelinde karaciğer enstitüsü olsun, onkoloji hastanemiz olsun sağlık anlamında hem merkezde hem de ilçelerde hastanelerimiz yenilendi. Ciddi sağlık yatırımları yapıldı. Yatırımlarımız pandemi Ukrayna Rusya savaşı, dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar gibi olumsuzluklara rağmen hızlı bir şekilde devam ediyor.  Dünya ülkelerine baktığımızda Türkiye son yirmi yılda en çok yatırım yapan ülke olduğunu görüyoruz. Gayri Safi Milli Hasılayı 230 milyar dolardan 800 milyarın üzerine dolara çıkardık. Hedefimiz 1 milyar doların üzerine çıkarmak. 20 yıl içerisinde 5,5 büyümeyi gerçekleştirdik. Her yıl büyüyen ilk 5 ülke arasına giriyoruz. Bu kadar çalkalantılı bir bölgede bir bölgede büyüme ve yatırımları gerçekleştirdik. Bundan sonra Türkiye’nin çok farklı noktada olacağından şüphemiz yok” şeklinde konuştu.