Turgut Özal Üniversitesi'nin bilgisayar laboratuvarı yok

Malatya'da düzenlenen Bilimsenol Festivalinde konuşan Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Recep Bentli, üniversitede açacakları Raylı Sistemler Makine Teknolojisi ve İnsansız Hava Aracı Teknolojisi programlarına ilk defa öğrenci alacaklarını duyurdu. Rektör Bentli, üniversitede bilgisayar laboratuvarının olmadığını açıkladı.

Turgut Özal Üniversitesi'nin bilgisayar laboratuvarı yok

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MİAD iş birliğinde düzenlenen Bilimsenol festivatilinde konuşan Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Recep Bentli, Raylı Sistemler Makine Teknolojisi ve İnsansız Hava Aracı Teknolojisi programlarına ilk defa öğrenci alacaklarını açıkladı. Rektör Bentli, yaptığı konuşmada, Turgut Özal Üniversitesinin bilgisayar laboratuvarının olmadığını söyledi.

Rektör Bentli'nin konuşması;

"İlimizde ve deprem bölgesindeki diğer illerde çeşitli atölyeler kurarak depremin çocuklar üzerindeki etkilerini azaltmaya çalışan BilimSenOl Platformu bu konuda büyük bir rol üstlenmiştir. 
Bu vesile ile depremlerde kaybettiğimiz canlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. 
Gençlerimizin, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi alanlarda yetişmelerini teşvik etmeli, onları inovasyon ve girişimcilik konusunda desteklemeliyiz. 
Bu alanlarda yatırımlar yaparak, iş birlikleri geliştirerek ülkemizin geleceğini şekillendirmek için adımlar atmamız gerekiyor.
Bu yatırımın öncül koşulu olan eğitimde kalite ve nitelik arttıkça, ülkemizin bilim ve teknoloji alanlarındaki gelişimi hızlanacaktır. 
Üniversitemizin Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde inşaat mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, biyomühendislik, bilgisayar bilimleri ve yazılım mühendisliği gibi alanlarındaki  eksikliklerimizi tamamlayıp önemli çalışmalar yürütmeyi hedeflemekteyiz.  
Henüz bir bilgisayar laboratuvarı bulunmayan öğrencilerimize olan mahcubiyetimizi Yeşilyurt yerleşkemizde bu Fakültemiz için 2 büyük bilgisayar laboratuvarı kurulumu gerçekleştirerek gidermeye çalışıyoruz. 
Ayrıca fakültemiz bünyesinde kurulan teknoloji ile ilişkili öğrenci topluluklarınca TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali gibi etkinliği yüksek bir organizasyona katılım sağlanacaktır.
Üniversitemiz bünyesinde teknoloji ilişkili alanlardan yeni kurulan ve ilk defa öğrenci alacağımız Raylı Sistemler Makine Teknolojisi ve İnsansız Hava Aracı Teknolojisi programları ile bu alanda öğrenci ve öğretim üyesi sayımızı artırmış olacağız 
7+1 Eğitim Modeli ile Mühendislik Fakültemizin öğrencileri eğitimlerinin 7 dönemini üniversitemizde, 1 dönemini ise işletmelerde tamamlayacaklardır. Bu uygulama ile öğrencilerimizi sektörün ihtiyaç duyduğu doğrultuda yetiştirmeyi amaçlamaktayız.
Tüm bu gelişme ve girişimlerimizle, üniversitemizi önümüzdeki yıllarda, bölgenin mühendislik ve teknoloji alanında önemli üniversitelerinden biri haline getirmeyi hedeflemekteyiz.
          Sözlerimi BilimSenOlFestin hayata geçirilmesinde emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür ederek tamamlamak istiyorum. 
Festivalin  Malatya’mız ve ülkemiz adına hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyor, hepinizi  saygı ile selamlıyorum"