'Tüm dünyanın tutsak olduğunu anladık!'

Söz ve Kalem Topluluğu'nun düzenlediği ilahi dinletisi etkinliğinde konuşan İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Polat, yüz yılı aşkın bir süredir Filistin'de masum insanların siyonist ve emperyalistlerin zulmü altında inlediğine dikkat çekerek, kimsenin İngiltere'nin Amerika'nın ve siyonist rejimin hangi hakla, bu coğrafyaya geldiklerini sormadığını söyledi.

'Tüm dünyanın tutsak olduğunu anladık!'

İnönü Üniversitesi Söz ve Kalem Topluluğu tarafından "Umudun adı Gazze ve Mavi Marmara" İlahi dinletisi etkinliği düzenlendi.

Öğrenci topluluklarının Gazze ve Kudüs bilincini yaymak amacıyla soykırım sona erene kadar "Kampüs İntifadası" sloganıyla Mediko Meydanında kurdukları nöbet çadırları alanında düzenlenen ve sunuculuğunu Umut Uludağ'ın yaptığı etkinlik, Mahmut Kılıç'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

'Tüm dünyanın tutsak olduğunu anladık!'

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan Söz ve Kalem Topluluğu Başkanı Zülkif Yokuş, "Bundan tam 14 sene önce Kudüs ve insanlık davası uğruna yola çıkmış ve bu yolda şehit olmuş Mavi Marmara şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ve bu kutlu davayı üstlenip devam ettirdiğimizi bu vesile ile duyuruyoruz. Bu niyetle düzenlemiş olduğumuz 'Umudun adı Gazze ve Mavi Marmara' ilahi dinletisine hepiniz hoş geldiniz" dedi.

"Aksa Tufanı operasyonu, siyonistlerin gerçek yüzünün görülmesine vesile oldu"

'Tüm dünyanın tutsak olduğunu anladık!'Yokuş, "7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu, 75 yıldır siyonist israil'in Filistinli kardeşlerimizi başta olmak üzere tüm dünyaya yapmış olduğu zulmün daha fazla duyulmasına ve siyonistlerin gerçek yüzünün görülmesine vesile oldu. Aksa Tufanı operasyonundan bu yana tam 236 gün geçti. Tüm dünyanın gözleri önünde mazlum ve savunmasız insanlar, kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve hatta hastalar hepsi vahşice katlediliyor. 57 sözde İslam devleti başta olmak üzere hiçbir ülke yöneticileri siyonistlerin bu vahşice katliamına karşı ciddi anlamda bir somut adım atmıyor. Kendini ümmeti Muhammed'e nispet eden biz Müslümanlar bu yöneticiliği Allah'a ediyoruz. Ve üniversite öğrencileri olarak bizler elimizden geldiğince Mescidi Aksa ve insanlık davası uğruna elimizden ne geldiyse yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz inşallah" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Özlem Ajans sanatları Bilal Güler ve Mahfuz Aktekin, Filistin, Kudüs, Mescid-i Aksa, Gazze ve HAMAS üzerine bestelenen birbirinden güzel Türkçe ve Kürtçe ilahileri seslendirmeleriyle devam etti.

"Aksa Tufanıyla aslında tüm dünyanın tutsak olduğunu anladık!"

'Tüm dünyanın tutsak olduğunu anladık!'"Söz ve Kalem topluluğumuzun düzenlemiş olduğu bu etkinliğe teşriflerinizden dolayı hepiniz hoş geldiniz." diyerek konuşmasına başlayan İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Polat, "Emzikli çocukların, ağızlarından süt kokan çocukların ve kuvözlerde henüz 9 ayını bile tamamlamamış olan bebeklerin, yaşlıların, kadınların, hunharca katledildiği bir dünyada bilemiyorum konuşmanın ne anlamı var? Biz zannediyoruz ki sadece Filistin'de abluka var. Tabii ki sıcak çatışmaların olduğu, insanların en temel ihtiyaçlarının ulaşılmasının engellendiği bir ortamda insanlar zannediyor ki esaret sadece odur. Zannediliyor ki esaret sadece insanların Gazze'de yaşadığıdır Filistin'de yaşadığıdır. Aslında biz 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonuyla anladık ki aslında bütün dünya tutsakmış. Filistin şiddetli bir şekilde daha acımasız, daha vicdansız daha vahşice ambargoya tabi tutuluyor. Yirmi yıldan fazla bir süredir fiili anlamda bir ambargo yaşanıyor. Yüz yılı aşkın bir süredir Filistin'deki masum insanlar emperyalistlerin zulmü altında inliyor. Kimse İngiltere'nin, Amerika'nın ve israil'in hangi hakla bu coğrafyaya geldiklerini sormuyor" dedi.

Polat'ın konuşmasının ardından üniversite öğrencilerinin seslendirdiği ilahiler ve okunan şiirlerle devam eden etkinlik, tekrar sahneye çıkan Özlem Ajans Sanatları Bilal Güler ve Mahfuz Aktekin'in seslendirdikleri ilahilerin ardından sona erdi.