Tüketici Bakanlığı kurulmalı

Tüketici Hakları Derneği eski başkanı Ali Düzova, gün geçtikçe artan tüketim çılgınlığına son verilmesi için Tüketici Bakanlığının kurulmasının zamanının geldiğini söyledi.

Tüketici Bakanlığı kurulmalı

İslam toplumunda israfın haram olduğunun bilinmesine rağmen en fazla israfı Müslüman ülkelerin yaptığını dile getiren Düzova, “Yakında dünyada su ve gıda savaşları çıkacak. Sadece gıda olarak değil her konuda müthiş bir israf içerisindeyiz. İsrafın önlenmesi için acilen bir Tüketici Bakanlığı kurulmalı, ev hanımları da daha çok bilinçlendirilmeli” diye konuştu. Düzova, “Ülkemizde yaşayan 80 milyon insanın birçoğu bilinçli bir tüketici değil. Yıllarca Tüketici Hakları Koruma Derneği, Tüketiciler Derneği olarak halkı bilinçlendirmek için mücadele verdik.  Öncelikle dile getirdiğimiz ilk konu israf oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere konuyla ilgili bakanlarımız da israfın önlenmesi için defalarca vatandaşa çağrı yapıyorlar. En önemli israf konularımızdan başında ekmek israfı geliyor. Ekmek israf, elektrik israf, doğalgaz israf, su israf, kâğıt, israf, giyecek yiyecek ne varsa israf ediyoruz. En önemli değerlerimizden birisi su dur. Bunu bile bilinçli kullanmıyoruz. Dünyada yakında su sıkıntısı başlayacak bunun akabinde de su savaşları dahi başlayacak. Tüketicilerimiz, hiçbir geliri hiçbir maaşı olmadığı halde cebinde 2 milyonluk 3 milyonluk 5 milyonluk telefon taşıyor. Bu da teknoloji israfı oluyor” dedi.

TÜKETİCİ BAKANLIĞI KURULMALI

Ali Düzova, “Bizim bildiğimiz iki tane ekonomi var. Birisi ülke ekonomisi, birisi aile ekonomisi.  Her ikisinde de ciddi bir şekilde israf var. Hem devlet olarak, hem millet olarak israfa karşı daha duyarlı olmalı daha etkin önlemler alınmalı. Dünyanın birçok yerinde ekmeğin gıdanın diğer araç ve gereçlerin israf edilmeden kullanılması için aşırı bir çalışma var. Buna rağmen dünyanın birçok yerinde ekmek yok su yok. Bu konuda daha verimli çalışma yapmak için İsrafla Mücadele Bakanlığı'nın kurulması lazım. Sayın cumhurbaşkanımızı çok seviyorum ve cumhurbaşkanından rica ediyorum böyle bir bakanlık kurulduğu takdirde her şeyiyle israf edilen her şeyi ile mücadele edilsin. Bu konuda özellikle ev hanımlarına yönelik tasarruf çalışması yapılmalı. Sadece poşet toplamakla israf önlenmiyor. Her alanda israf önlenmeli. 1993 yılından beri bu işle uğraşıyorum bir arpa boyu yol kat edilmediği düşüncesindeyim. Bunun içinde tekrar Sayın Cumhurbaşkanımdan rica ediyorum acilen bir israfla mücadele Bakanlığı kurulmalı a'dan z'ye bütün konularda israfının önlenmesine yönelik çalışmalar yapılmalı” diye konuştu.