Trambüs'e yeni hat

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı III. Oturumu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten başkanlığında yapıldı. Toplantıda, 2. Etap Trambüs Hattı Projesi için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a borçlanma yetkisi verilmesi hakkındaki Ulaşım Dairesi Başkanlığını teklifi kabul edildi.

Trambüs'e yeni hat

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı III. Oturumu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi.  Mazeret dilekçelerinin Meclis Üyelerinin bilgilerine sunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında bulunan 2. Etap Trambüs Hattı Projesi için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a borçlanma yetkisi verilmesi hakkındaki Ulaşım Dairesi Başkanlığını teklifi kabul edildi. Kabul edilen maddeyle birlikte, Trambüs Sisteminin hizmet alanını genişletilecek. 2. Etap Trambüs Hattı Projesi’nin güzergâhı; “Maşti Kavşağı’ndan başlayrak, Hekimhan Kavşağı, Adıyaman Yolu Bulvarı, Yeşilyurt Caddesi, İsmet Paşa Caddesi, Gönültaş Caddesi, Yusuf Özal Caddesi, Çöşnük Kavşağı” güzergâhında mevcut katener sistem altyapısı ile bütünleşecek şekilde yeni katener sistem altyapısı oluşturulacak.

2. Etap Trambüs Hattı’nın güzergahı

2. Etap Trambüs Hattı Projesi için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a yetki verilmesi hakkındaki Ulaşım Dairesi Başkanlığını teklifi;Kent içi ulaşımda otomobil yoğunluğunun sebep olduğu sıkışıklık, karmaşa, ulaşım altyapısının verimsiz kullanımı, hava ve gürültü kirliliği gibi hususların en aza indirilebilmesi için toplu taşıma sistemlerinin geliştirilmesi en önemli husustur. Bu kapsamda şehrimizde işletme ve yolculuk konforu açısından en verimli toplu taşıma modu olarak öne çıkan Trambüs Sisteminin hizmet alanını genişletmek amacıyla “Maştı Kavşağı => Hekimhan Kavşağı => Adıyaman Yolu Bulvarı => Yeşilyurt Caddesi => İsmet Paşa Caddesi ==> Gönültaş Caddesi => Yusuf Özal Caddesi => Çöşnük Kavşağı” güzergâhında mevcut katener sistem altyapısı ile bütünleşecek şekilde yeni katener sistem altyapısı oluşturulması hedeflenmektedir. Bahsi geçen ve ekteki haritada yer alan güzergahın planlarına işlenmesi ile Trambüs 2.Etap Projesi olarak adlandırılacak bu proje kapsamında yurt içi ve yurt dışı kredi başvurularının gerçekleştirilebilmesi için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a yetki verilmesi konularının Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülmesi ve karar bağlanması hususunu arz ederim.”

Şehrin güneyine yapılacak

Gündem maddesiyle ilgili söz alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay,c “Ulaştırma Bakanlığımızın yeşil enerji kapsamında yenilenebilir enerji projeleri kapsamında elektrikli toplu taşıma özendirme açısından bununla ilgili bir hibesi var. Bizde bu hibeden faydalanmak adına bir süre çalışması yaptık. Şuanda biliyorsunuz trambüs hattımız Maşti kavşağından İnönü Üniversitesi güzergahında çalışıyor. Buna ek olarak  güneyde de nüfus yoğunluğunun olduğu bölgelere de hizmet vermesi açısından böyle bir proje çalışması yaptık. Avrupa Birliği'nden de bir hibe çalışması olduğu için bu çalışmayı yaptık” dedi.

Esenlik’e 60 milyonluk borçlanma yetkisi

Gündem maddeleri arasında bulunan Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret A.Ş. tarafından farklı yatırımlar alanlarında kullanılmak üzere kaynak temini hakkındaki Mali Hizmetler Dairesinin teklifi kabul edildi. Teklifle birlikte 60 milyonluk borçlanma yetkisi verildi. Haber-foto: Nevzat Kanar

Trambüs'e yeni hat
Trambüs'e yeni hat