Trabzon-Malatya arasındaki duble yol bitirilmeli

Erzincan Milletvekili Karaman, Ulaştırma Bakanlığı'ndan Sivas-Erzincan hızlı tren hattının bir an önce tamamlanmasını istedi. Karaman, ayrıca komisyonda yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyini güneyine bağlayan Trabzon-Erzincan-Refahiye-İliç-Kemaliye-Malatya ve güneye uzanan duble yolun bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Trabzon-Malatya arasındaki duble yol bitirilmeli

Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Ulaştırma Bakanlığı Plan Bütçe Komisyonuna soru önergesi vererek Sivas-Erzincan hızlı tren hattı son durumu hakkında bilgi aldı.

Karaman, soru önergesinde, Erzincanlıların en büyük hayali olan Ankara-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars hızlı tren hattının, ihalesi yapılan Sivas-İmranlı arasının acilen bitirilmesini ve İmranlı-Erzincan ihalesinin acilen yapılmasını istedi. Ayrıca, Erzincan-Trabzon-Erzurum-Kars hızlı tren hattının çalışmaların başlamasını talep etti.

Ulaştırma Bakanlığı Plan Bütçe Komisyonunca soru önergesine verilen cevapta ise, Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars hızlı tren hattının, Sivas-Zara kesiminde altyapı yapım çalışmalarının devam ettiği, Zara-İmranlı-Kemah-Erzincan kesiminde ise revize proje çalışmalarının planlandığı belirtildi.

Erzincan-Erzurum-Kars hızlı tren hattının iki kesim halinde projelendirildiği ve proje çalışmalarının 2024 yılında tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.

Karaman, ayrıca komisyonda yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyini güneyine bağlayan Trabzon-Erzincan-Refahiye-İliç-Kemaliye-Malatya ve güneye uzanan duble yolun bir an önce bitirilmesini, yatırım programlarında yer alan D100 karayolunun iyileştirilmesi kapsamında, Erzincan il sınırlarında yer alan Kızıldağ Sakaltutan ve Ahmediye tünellerinin kış aylarında yol kapanmalarına son verilmesi için bir an önce yapılmasını istedi.

Karaman, ayrıca, yine yatırım programında yer alan Erzincan-Kemah-İliç yolunu ve yapımı devam eden Erzincan-Başköy-Çayırlı yolunun bir an önce tamamlanması konusunda destek istedi.