Tozdan kapımızı açamıyoruz

Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Sivas Caddesinde başlatılan hat yenileme çalışmalarından dolayı mağdur olduklarını savunan esnaflar, 'Bir haftadır toz duman içerisindeyiz, günde 10 ila 15 metre yapıp üstünü kapatıp toprağı, pisliği bırakıyorlar, arkasından kaldırımı yapabilirler. Yapmıyorlar, yapılmadığı için toz duman içerisinde kapımızı açamıyoruz' diye konuştular.

Tozdan kapımızı açamıyoruz

MASKI Genel Müdürlüğü tarafından Malatya'nın Battalgazi ilçesi Uçbağlar Mahallesi Sivas Caddesinde hat yenileme çalışmaları başlatıldı. Taşeron firma tarafından günde 10 ila 15 metre kazı yapılarak su boruları değiştirilip, çukurun üstü kapatıldıktan sonra başka hiç bir işlem yapılmamasına cadde üzerindeki esnaf tepki gösterdi. Esnaflar, caddenin bir haftadır, toz toprak içerisinde olduğunu dükkanlarının açamadığı için iş yapamadıklarını savunarak, belediyenin bir an önce sorunu çözmesi gerektiğini ifade ettiler.

Toz dumandan müşteri uğramıyor

Konuyla ilgili gazetemize konuşan esnaf Recep Ateş, caddede yaklaşık bir haftadır taşeron firma tarafından alt yapı çalışmasının yapıldığını kaydederek, "Toz, dumandan geçilmiyor. Zaten pandemi sürecinde kısıtlamalardan dolayı mağduriyet yaşadık, müşteri kaybı oldu. Umudumuz, kurban bayramı öncesindeki alışverişti, iş yapamayacağız.  Caddede çalışmalardan dolayı vatandaş geçmiyor ne de bir araç geçebiliyor. Bu yüzden iş yapamıyoruz. Belediyeyi defalarca aradık, en azından yolun kenarında kalan artıkları temizleyin veya buna bir çözüm bulun, tamam diyorlar, bir sulama aracı yolluyorlar sadece asfaltı suluyorlar. Toprak birikintilerini temizlerlerse daha iyi olur. Belediyenin aracına yazık, günde on defa gelip su dökeceğine, yarım saat bir çalışma ile bu toprağı kaldırsalar hem s u hem mazot israfı olmaz hem de biz mağdur olmayız. Biz toz duman içerisindeyiz, günde 10 ila 15 metre yapıp üstünü kapatıp toprağı bırakıyorlar, arkasından kaldırımı yapabilirler. Yapmıyorlar. Selahattin Başkan geldi, 'böyle çalışma mı olur' dedi gitti, değişen hiç bir şey olmadı. Nasılsa mağdur olan, iş yapamayan, camını, kapısını açamayan biziz. Bir haftadır toz dumandan kapı cam açamadık, yazık günah. 3 gün kapının önünde çukur vardı, kepçe sabit durdu müşteriyi nasıl etkilemesin. Umudumuz bayramdı onu da gördüğünüz gibi müşteri uğramıyor. Sıkıntılarımızı gidermedikten sonra kusura bakmasın belediye ben belediyeyim demesin" dedi.

Arkadan kaldırım yapılabilir

Esnaf Hakan Soylu ise, "Uçbağlar Mahallesi Sivas Caddesi üzerinde esnaflık yapıyorum. Büyükşehir belediyesi cadde üzerindeki temiz su hattında yenileme çalışması yapıyor. Çalışmalardan memnunuz ama bu şekilde olması bizi baya bir sıkıntıya koyuyor. Yaklaşık bir haftadır taşeron firma günde 10-15 metre kazarak, su borularını döşüyor ama arkasından yaptıkları hiç bir çalışma yok. Pislikleri yerinde bırakıyorlar. Temizlik görevlisi gelip, sağını solunu temizliyor ama sonuç aynı. Bayrama kadar bitireceğiz diyorlar ama o kar beklememizin bir anlamı yok. Su borusu çekildi, iş makineleri 50 metre ilerde devam ediyor, arkadan kaldırım yapılabilir. Yapılmadığı için toz duman içerisinde kapımızı açamıyoruz. Zaten bir buçuk yıldır, pandemiden darbe yedik. Belediyenin hızlı bir şekilde yapıp tamamlanmasını istiyoruz. 17 günlük tam kapanmaya gittik, esnaf açık değildi, insanlar dışarıda değildi o zaman neden yapmadılar anlam veremedik" şeklinde konuştu. Haber-Foto: Nevzat Kanar