Toz, toprak ve çamur esnaf yine mağdur

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da birçok işyeri yıkıldı ve ağır hasar aldı. İşyerleri yıkılan esnafların bir kısmı kendilerine verilen konteynerlerde satış yapmayı sürdürürken bir kısmı da kentin işlek caddeleri üzerine kurmuş oldukları seyyar tezgahlarla satışını sürdürüyor. Yıkımın ve yıkım çalışmalarının yoğun olduğu çevreyolu güzergahına tezgah açan esnaflar, toz ve çamur içerisinde satış yapmaya çalışıyor.

Toz, toprak ve çamur esnaf yine mağdur

Enkaz olan şehirde sağlıksız ortamda satış yapan esnaflar, vatandaşların tepkisi ile karşılaşıyor. Esnaflar, tepkinin yersiz olduğunu depremlerin en büyük mağdurlarından birinin de kendileri olduklarını belirterek, toz, çamur dinlemeden ekmek parasını kazanmaları gerektiğini söylüyorlar. 
6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde büyük hasara uğrayan Malatya’da, binlerce konut ve iş yeri yıkıldı ya da ağır hasar aldı.Depremler Malatya’nın en işlek çarşılarını da yıktı. 30 bin esnafın olduğu kentte 15 bin dükkân kullanılamaz hale geldi. İşyerleri yıkılan ve maddi zararları bulunan esnafın bir kısmına konteyner verildi. Ancak konteyner verilmeyen veya verilen konteynerlerin yerlerini merkeze uzak bulan esnaflar, kent merkezinde tezgahlarını kurdu. Yıkım çalışmalarının devam ettiği kentte zor şartlar altında işini devam ettiren esnaflar, tozun ve çamurun içinde satış yapmaya çalışıyor. Otobüs güzergahlarının ve insanların yoğun olarak kullandığı çevreyolunda satış yapılması yolu sürekli kullanan vatandaşlar, depremin vurduğu kentte sağlıksız yaşam koşullarının canlarından bezdirdiğini söylerken, esnaflar hayata tutunmak için tozun ve dumanın içerisinde satış yapmak zorunda olduklarını söylüyorlar. 
 

Toz, toprak ve çamur esnaf yine mağdur
Toz, toprak ve çamur esnaf yine mağdur
Toz, toprak ve çamur esnaf yine mağdur