Toz-duman-yıkım-hasarlı binaların arasında okullar açıldı
6 Şubat depremlerinde hasar alan Malatya'da 2023-2024 eğitim öğretim yılı başladı. Kentte, depremin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen yeni dönemde öğrencilere birçok sorun bekliyor. Eğitimciler, Malatya'daki okulların eksikliğinden dolayı ikili sisteme geçildiğine dikkat çekerken, veliler ise okulların hemen yanı başlarında ve öğrencilerin yol güzergahlarında bulunan yıkımı bekleyen ağır hasarlı binalardan, asbest ve tozdan endişeli. Malatyalıların temennisi, bu olumsuzlukların bir an önce giderilmesi.
Öğrenciler hasarlı binaların altından nasıl okula gidecek?
6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya’da 507 okuldan 6 okul yıkılırken, 64 okul da hasar aldı. Kentte, 2023-2024 eğitim öğretim yılı başladı ancak akıllarda birçok soru işareti kaldı. Eğitimciler, Malatya’daki okul eksikliğinden dolayı ikili hatta bazı yerlerde üçlü eğitim sistemine geçileceğini bu durumun sıkıntılara neden olacağına dikkat çekerken, öğrenci ve veliler ise kentte okul yanları ve öğrencilerin yol güzergahlarında bulunan yıkımı bekleyen ağır hasarlı binalardan, asbest tehlikesi ve ulaşım sorunundan endişeli.
Okullar açıldı, veliler kaygılı
6 Şubat depremlerinde Malatya’da bazı okullar yıkılırken bazı ağır hasarlı okullar harabe bir şekilde kaderine terk edildi. Depremin üzerinden 7 ay geçti okulların açılmasıyla öğrenci ve veliler ne yapacağını şaşırmış durumda. Yaşanan depremlerde Malatya’da çok sayıda okulların hasar almasıyla geride kalan eğitim ve öğretim yılında öğrenciler ve veliler mağduriyet yaşamıştı.Yıkılan okulların yerine yeni okul binasının yapımına başlanmaması, ağır hasar alan bazı okulların halen yıkılmamış olması, yapımına başlanan okul inşaatlarının da yavaş ilerlemesi yeni eğitim ve öğretim yılında hem öğrencileri hem velileri hem de eğitim camiasını tedirgin ediyor.