Toz bulutu Malatya'yı tehdit ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, depremin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen enkaz kaldırma çalışmalarının halen devam ettiğini belirterek, 'Sulama çalışmalarının arttırılmasını talep ettik, toz bulutu burada insanların sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor' dedi. 

Toz bulutu Malatya'yı tehdit ediyor

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla 6 Şubat’a ağır hasar alan Malatya’da çalışmaların yavaş sorunlu ilerlemesine tepki gösterdi. Ağbaba, “Depremin üzerinden 6 ay geçti hala enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor! Sulama çalışmalarının arttırılmasını talep ettik, toz bulutu burada insanların sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor. Vatandaşlar hala evsiz, belirsizlikler içinde… Sorunlar çözüm bulmuş değil! Malatya’nın sesini duyurmak için her zaman yanındayım!”

İnsanların da sağlığı risk altında 

6 Şubat depreminden bu yana sahada olduklarını ve Malatya’nın dertlerini anlattıklarını ve anlatmaya devam edeceklerini söyleyen Ağbaba, “Depremin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen birçok caddemiz, mahallemiz yerle bir olmuş durumda. Enkaz kaldırma çalışmaları yeni başladı. Malatya’da bir toz bulutu hâkim. Bir taraftan depremin vermiş olduğu sorunlar bir taraftan tozun getirmiş olduğu problemler devam ediyor. Burada Malatya’nın caddelerini sokaklarını gezerek Malatya’nın ne hale geldiğini tüm Türkiye’ye göstermeye çalışıyoruz. Sulama konusu biraz hızlandırılırsa çünkü su yeterli gelmediği gözüküyor.  Bu nedenle çok toz, duman oluyor. İnsanların da sağlığı risk altında bunun da düzeltilmesi gerekiyor” dedi. 

Belirsizliğin giderilmesi lazım

İnsanların bir belirsizlikle karşı karşıya bırakıldığını ve insanlara yol göstermek gerektiğini ifade eden Ağbaba, “Çeşitli problem var. İnsanlar bir belirsizlikle karşı karşıya. Burada ne olacağını kimse bilmiyorlar. Muhtarlığa, AFAD’a, çevre şehircilik bakanlığına gidiyorlar kimsenin bilgi verdiği yok. Devlet diyor ki yerinde dönüşüm olacaksa 500 bin hibe 500 bin kredi veririm diyor. 100 metrekarelik evin maliyeti yaklaşık 2 milyon civarında insanlar evlerini kaybetmişler, iş yerlerini kaybetmişler, araçlarını kaybetmişler. Her şeyi enkaz altında kalmış. Bu insanların bu parayı karşılaması mümkün değil. Çıkıp açıklama yapmak, insanlara yol göstermek lazım. Ben de bu konunun takipçisi olacağımı söylüyorum. Bu paralar enflasyon, artan zamlar karşısında bir derde merhem olmayacak gibi. Bu paraların mutlaka arttırılması lazım ve belirsizliğin giderilmesi lazım. Biz de bu konuları takip etmeye çalışacağız. Nasıl ki depremin başından beri Malatya’nın her sokağını her caddesini gezip dertleri Türkiye’ye duyurduysak bundan sonra da böyle yapmaya devam edeceğiz. Yıkımlar yavaş ilerliyor. Toz bulutları Malatya’yı kaplamış durumda. Ama merak etmesinler ben Malatya’nın dertlerini takip etmeye devam edeceğim” ifadelerine yer verdi.