TÖTM'ye engel uluslararası uçuş mu?

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde Uluslararası Hasta Servisi, düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, Malatya havalimanının uluslararası hasta ulaşımında engel teşkil ettiğini belirterek, ' Dünyanın herhangi bir yerindeki bir hastanın Malatya Havalimanına gelmesi kolay değil, gidiş-dönüşte sorun yaşıyoruz' dedi.

TÖTM'ye engel uluslararası uçuş mu?

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde, uluslararası hastaların tedavisi için hayırseverlerin desteğiyle servis açıldı. Açılış törenine Malatya Valisi Ersin Yazıcı,  İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay ve Turgut Özal Tıp Merkezinde tedavi gören yabancı uyruklu hastanın yakını katıldı. Törende konuşan Vali Yazıcı, hayırseverlere destekleri için teşekkür etti. Rektör Ahmet Kızılay, hasta ulaşımının kolaylaştırılmasını talep ederek, "Dünyanın herhangi bir yerindeki bir hastanın Malatya Havalimanına gelmesi kolay değil. Gidiş-dönüşte sorun yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

Hastaların Malatya'ya gelmesi kolay değil

Uluslararası Hasta Kabul Servisinin önündeki engelin ulaşım olduğunu belirten Kızılay, "Malatya, Türkiye'deki en iyi sağlık merkezlerinden birine sahip. Hocalarımızın ve doktorlarımızın tanı ve tedavideki bilgi ve birikimleridir. Dün Sezai Hoca bana bir e posta gösterdi. Polonya'dan bir hoca diyor ki, "Benim öğrencilerimi karaciğer nakli öğrenmesi için size göndermek istiyorum" diyor. Orada karaciğer naklini başlatmak istiyorlar. Bir hastayı Malatya'ya getirmek çok zor. Havalimanında hastayı alıp geri havalimanına bırakıyoruz. Burada kendimize güveniyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun, en ağır hasta olursa olsun tedavi edip havaalanına göndeririz. Burada ekibimizin yetkinliğine güveniyoruz. Sorunumuz Malatya Havalimanına kadar olan kısımda. Dünyanın herhangi bir yerindeki bir hastanın Malatya Havalimanına gelmesi kolay değil. Ben rektör olarak yurt dışına gittiğimde bir gün döndüğümde bir gün kaybediyorum. Zaten gittiğim yerde bir gün kalıyorum. Gidiş-dönüşte sorun yaşıyoruz. İnşallah bunu da aşacağız. Başka ülkelerden ambulans uçakla gelen oldu" açıklamasını yaptı. 

TÖTM'nin bilinmemesi bizi üzdü

11 yaşındaki kızını getirip Malatya’da tedavi ettiren Kamerunlu bir anne ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı; "Kızımın hastalığının tedavisi olduğunu bilmiyordum. Çocuğum yirmi günde ayağa kalktı, yürüyor, koşuyor ve yemek yiyor. Şunu söylemek istiyorum. Böyle bir merkezin dünya çapında bilinmemesi bizi üzdü. Bende hastaların buraya gelmesi için kendi adıma var gücümle çalışacağım. Eşim büyük bir iş adamı yarın sağlık bakanımızla görüşecek. Malatya'nın tanıtımı için büyük bir reklam yapmak istiyoruz."

TÖTM'ye engel uluslararası uçuş mu?
TÖTM'ye engel uluslararası uçuş mu?
TÖTM'ye engel uluslararası uçuş mu?
TÖTM'ye engel uluslararası uçuş mu?
TÖTM'ye engel uluslararası uçuş mu?