Toptaş güven tazeledi

Malatya Berberler ve Kuaförler Esnaf Odasının genel kurulu gerçekleştirildi. Üç ismin yarıştığı seçimde, mevcut Başkan Ramazan Toptaş, 609 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Toptaş güven tazeledi

Malatya Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası’nın 2022 yılı Olağan Genel Kurulu düzenlendi. Divan,  Türkiye Berberler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş tarafından yönetildi. Faaliyet raporu, Oda Yönetim ve Denetim Kurulu raporlarının okunması ve ibra edilmesinin ardından seçime geçildi. Genel kurulda dilek ve temenniler bölümünde sert tartışmalar yaşandı. Yapılan seçimde mevcut Başkan Ramazan Toptaş, 609 oy alarak, yeniden başkanlığa seçilirken, adaylardan Şener Eroğlu 51 oy alırken, Murat Yaşılak 61 oy aldı. 

Zamlara aldıran yok

Genel kurulun açılışında konuşan Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin, seçime katılan adaylara başarı diledi. Keskin, Esnafın kazandığı yerde de huzur, kardeşlik ve sevginin olduğunu belirterek, " Ortada bir pahalılık var. Her gün söylüyoruz ama buna aldıran yok. Pahalılık başını aldı gitti. Yılbaşında ikramiye beklerken yapılan zamlarla yorulduk. Bu ülke bizim, bu ülkede kardeşlik beraberlik hepimizin boynumuzun borcudur.  Hepimiz birlikte inşallah bu işin içinden hayırlısıyla çıkacağız. Bu sıkıntılarımızı Sayın cumhurbaşkanımıza hem federasyon olarak, hem Konfederasyon olarak, bütün federasyon başkanlarımızla beraber bunları çözmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Sorunların çözümü için uğraşıyoruz

Türkiye Berberler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş ise, ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini anlatarak, "Bu zorlu sürecin içerisinde ekonomik krizin getirdiği yüklerle elektrik, su, doğalgaz da boğuşurken, bizler sizin taleplerinizi yetkililere ilettik. Başkanımız ve 122 odayla yapmış olduğumuz toplantılarla aldığımız kararlarla BAĞ-KUR yükünün çok ağır olmasından kaynaklı görüşme yetkili mercilerle görüşmemiz neticesinde bu konuları görüştük. Konuyu Cumhurbaşkanlığına iletilmek üzere siyasi partilerin ile de işbirliği yaptık.  Sorun çözüm ve öneri noktasında Türkiye'de Berberler Kuaförlerin bu sorunlarının çözülmemesi için uğraşıyoruz" diye konuştu.  Seçime katılan adaylar Murat Yaşılak, Şener Eroğlu, göreve geldikleri takdirde yapacakları hizmetleri anlattı. Daha sonra söz alan Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş da, yapılan çalışmalara değinerek, Türkiye'de kayıt dışının önüne geçen tek oda Malatya Berberler ve Kuaförler Odasıdır. Belgesi olmayan, oturumu olmayana Malatya'da müsaade etmeyeceğiz. Göreve yeniden geldiğimizde mesleğimiz ile etkinlikleri yapmaya, mesleği geliştirmek açısından çıtayı her zaman yüksek tutmak açısından çaba sarf edeceğiz.  Biz yaşanan pandemiden dolayı etkililiklerimize 1-2 yıl ara verdik. En son etkinliğimizi de bir şenlik havasında güzel bir fuarla süsledik,  taçlandırdık.  Büyükşehirde yapılan fuarları Malatya’ya sizlerin ayağına getirdik.  Ekonomik şartları zorlayarak o fuarı yaptık ve başardık. Fiyat tarifesi ile ilgili çalışmalarımız tamamlandı. Yetkili yerlere gönderdik.  Bizim dönemimizde fiyat tarifelerimizle ilgili hiçbir zaman sıkıntı yaşanmadı yaşanmayacak. Siz ne zaman istediyseniz, gerek fotoğrafçılar, gerek güzellik salonları, kuaförler ve berberler olarak başkanınız buradadır. Siz istediğiniz zaman biz o fiyat tarifesini en geç bir ay içerisinde sizlere ulaştırmak için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz" şeklinde konuştu.