Toparlanmak zaman alacak

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin en fazla etkilediği illerden olan Malatya'da yaşayan üniversite öğrencisi, baba mesleği terziliği yıkılan iş yerlerinin enkazından çıkardıkları dikiş makineleriyle, kendi imkanlarıyla kurdukları çadırında sürdürüyor.

Toparlanmak zaman alacak

İnönü Üniversitesi’nde öğrenci olan Mehmet Güneş, merkez Battalgazi ilçesindeki Pamukhan İşhanı'nda babalarına ait terzi dükkânın, "asrın felaketi" olarak nitelenen depremde yıkıldığını söyledi. 

Kendi imkânlarımızla devam ediyoruz

Kendi imkânlarıyla baba mesleğini devam ettirmeye çalışan Mehmet Güneş, “İlk depremde iş yerimiz hafif hasar aldı.  İkinci depremde ağır hasarlıya döndü. Üçüncü depremde ise yıkıldı. Dükkan yıkıldıktan sonra 1-2 makine kurtarabildik. Eşyalarımızın bir kısmını çıkarabildik. Makinelerimiz olsun, elbiselerimiz olsun çıkardık ve depoya koyduk. Şuan kendi imkânlarımızla ufak bir çadır kurduk. Halkımıza burada yardım ediyoruz” dedi. 

Bizlere dua ediyorlar

Güneş, depremin ilk günüden itibaren zor şartlarda hayatını devam ettirdiklerini dile getirdi. Depremin 25. gününden sonra bir yer bularak artık insanların ihtiyaçlarının karşılanması karar verdiklerini belirten Güneş, “Depremin 25. gününden sonra böyle bir karar aldık. Aklımıza teze caminin bulunduğu alandaki meydan geldi. Kendi imkânlarımızla çadır açtık. Yapmış olduğumuz hizmetin karşılığı olarak vatandaşlar ücret ödemesine rağmen bizlere dua ediyor. Kimsenin zoruna gitmiyor ücret vermek çünkü ihtiyaçları var. Pantolon satıyoruz, sökük dikiyoruz. Burada askerlerimizin hepsi geliyor Allah razı olsun.  Çok zor bir süreçteyiz. Toparlanması baya zaman alacak gibi görünüyor” diye konuştu.