Ticaret alanına ret

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısının I. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında yapıldı. Toplantıda, gündem maddeleri arasında yer alan Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey Mahallesi 184 ada 11 nolu parselin 'Ticaret Alanı' olarak değerlendirilmesi, konut alanı' içinde kaldığına dikkat çekilerek reddedildi.

Ticaret alanına ret

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Toplantı gündem ilanından sonra gündeme intikal eden diğer konuların gündeme alınması ve mazeret dilekçelerinin okunmasının ardından, gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında bulunan bazı maddeler görüşülüp kabul edildi. Gündemde yer alan bazı maddeler bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelenirken, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.

Türkiye'ye rol model meclis

Toplantı öncesi kısa bir konuşma yapan Başkan Selahattin Gürkan, kısa süre önce PKK terör örgütü tarafından katledilen Gara şehitlerini anarak başladı. Gürkan, “Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralı 2 askerimize de acil şifalar diliyorum. Bu şehitlerden biri Malatyalı Semih Özbey’dir. Yaklaşık 6 sene önce görev yerinden Malatya’ya gelirken rehin alındı ve Kuzey Irak’a götürüldü. Sonraki süreçte de yakın zaman önce şehit oldu. Milletimizin başı sağ olsun" dedi. Konuşmasının devamında Başkan Gürkan Miraç Kandil’ini hatırlatarak, mecliste bulunan herkesin Miraç Kandili’ni kutladı. Gürkan, Miraç Kandili’nin, memleketimize, İslam âlemine ve insanlığa barış ve huzur getirmesini diledi. Gürkan son olarak, Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Türkiye’ye rol model olan örnek bir meclis olduğunu savundu. 

Büyükşehir reddetti

Yoğun katılımın olduğu Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında birçok imar planı içeren madde bir sonraki toplantıya bırakıldı. Toplantıda Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey Mahallesi 184 ada 11 nolu parselin ‘Ticaret Alanı’ olarak değerlendirilmesi istemi reddedildi. Büyükşehirden konu hakkında doya içeriğinde ve mahallinde yapılan incelemede, Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey mahallesi sınırları içerisinde yer alan 184 ada 11 nolu parselin  ‘konut alanı’ içinde kaldığına dikkat çekilerek reddedildiğini belirtti.