Terörle Mücadelede Yeni Başarı: 222 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 36 ilde düzenlenen 'GÜRZ-8' operasyonları kapsamında Bölücü Terör Örgütü'ne yönelik yapılan baskınlarda 222 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Yerlikaya, terörle mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

Terörle Mücadelede Yeni Başarı: 222 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 36 ilde Bölücü Terör Örgütü'ne (BTÖ) yönelik gerçekleştirilen "GÜRZ-8" operasyonlarında 222 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Niğde, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Van ve Yalova’da gerçekleştirildi.

Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin, silahlı terör örgütüne üye olarak kırsal kadrolara katılma hazırlığında oldukları, geçmişte terör örgütü içinde faaliyet yürüttükleri, sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, terörizme finansman sağladıkları, örgüt adına işbirlikçilik ve kurye faaliyetlerinde bulundukları, Avrupa yapılanması içinde faaliyet gösterdikleri ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda, ruhsatsız tabancalar ve av tüfekleri, çok miktarda döviz ve Türk Lirası, dijital materyal ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, "Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.