Temu Dönemi Bitti, Online Alışverişe de Ek Vergi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, üreticilerin pazar kaybı yaşamaması için yurt dışından Türkiye'ye sipariş edilen ürünlere ek vergi getirileceğini açıkladı.

Temu Dönemi Bitti, Online Alışverişe de Ek Vergi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük hazır giyim etkinliği olma özelliğini taşıyan İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuarı’nın (İstanbul Fashion Connection-IFCO) 6’ncısı İstanbul Fuar Merkezine katılarak açıklamalarda bulundu.

Yurt dışından sipariş edilen ürünlere ek vergi getirilmesine ilişkinin düzenleme getirildiğini amaçlayan Bolat, Türkiye'deki üreticilerin pazar kaybı yaşamamasını sağlamak olduğunu belirtti. Özellikle küçük esnaf ve tüccarların bu konuda yoğun şikayetlerde bulunduğunu ifade etti.

Ayrıca Bolat, yurt dışından gelen ticari olmayan eşyaların değerinin 150 avrodan 30 avroya düşürüldüğünü de açıkladı. Bolat," Düzenlemeye ilişkin olarak, posta idaresi ile Bakanlıkça yetkilendirilen hızlı kargo şirketlerince basit usulde beyan verilmeden, normal usulde beyan verilen eşya için geçerli olan 150 avro kıymet limiti de aynı şekilde 30 avro olarak belirlenmiştir.

" Herhangi, bir firma, şahsa ya da ülkeye yönelik bir düzenleme değil"

Bu düzenlemelerin, genel bir ithalat politikası çerçevesinde yapıldığı ve belirli bir firma ya da ülkeye yönelik olmadığını vurgulayan Bakan, "Herhangi, bir firma, şahsa ya da ülkeye yönelik bir düzenleme değil. Genel bir ithalat düzenlemesi. Şunu gördük; e-ticaret ile ilgili yapılan işlemlerde sektörlerde, ürünlerde çok hızlı değişimler oluyor. Çok hızlı pazar payları değişimleri meydana geliyor. Özellikle küçük esnaf, tüccarlar, ticaret odaları, esnaf odaları, sanayi odaları bize bu konuda yoğun şikayette bulundu." dedi.

"Son bir yılda mal ihracatımız 8,8 milyar dolar"

İhratcatta herhangi bir sorun olmadığını bir yıl içinde17,5 milyar dolar arttığını vurgu yapan  Bolat, "İhracatta kan kaybımız yok. Son bir yılda mal ihracatımız 8,8 milyar dolar, hizmet ihracatımız da 17,5 milyar dolar arttı. Ekonomimizin yüzünü güldüren en olumlu alanların başında ihracattaki, ekonomik büyümedeki başarı gelmekte. İstihdamda, yüzde 8,4'e düştü işsizlik oranımız. Makro göstergelerimizdeki iyileşmeler ümit verici ve olumlu yönde ilerliyor."