Temayül tamam sıra ankette

Mahalli İdareler Seçimleri için 5-16 Kasım'da belediye başkan aday adayı başvurularını alan AK Parti'de Malatya için yapılan temayül yoklaması tamamlandı. Büyükşehir için 1978 kişinin tercihte bulunduğu ve genelde partilerin ilçe başkanları ile halkta karşılığı olan isimlerin temayülde ön planda olduğu bildirildi. Bu ay içerisinde saha çalışması da tamamlanmış olacak.

Temayül tamam sıra ankette

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi aday belirleme amacıyla Malatya Beydağı Gençlik Merkezi Spor Salonunda yerel yönetimler temayül yoklaması yapıldı. AK Parti MKYK üyesi ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, koordinatörlüğünde gerçekleşen oylamaya delegeler yoğun ilgi gösterdi. Temayül yoklamasında delegelere belediye hizmetleri yönünden nasıl buluyorsunuz, halkla ilişkiler yönünden nasıl buluyorsunuz, teşkilat ilişkileri yönünden nasıl buluyorsunuz, partimizin ilke ve değerleri açısından nasıl buluyorsunuz, belediye başkanının yeniden aday gösterilmesini ister misiniz soruları yöneltilirken, belediye başkanlığı için başka önereceğiniz isim sorusuna ise en fazla 2 cevap yazıldı.

E-temayül sistemini ilk defa kullanıyoruz

AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, “Teşkilat içi temayül yoklamamızı gerçekleştiriyoruz. Sistemimizin denemesini ilk oyu kullanarak gerçekleştirdik. E-temayül sistemini ilk defa kullanıyoruz. Elektronik ortamda, bilgisayar üzerinde teşkilat mensuplarımız oylarını kullanacaklar. Ben bu seçimin, temayül partimize, milletimize, hemşehrilerimize ve adaylarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu sistemle kullanılan oylar direkt Genel Merkeze yansıtıldığı için hiç kimsenin görmesi ve müdahale etmesi söz konusu değil. Kimin hangi oyu kullandığının bilinmesi, öğrenilmesi de mümkün değil. Dolayısıyla partili arkadaşlarımız, delegelerimiz çok rahat bir şekilde gizlilik içerisinde oylarını kullanarak, destekledikleri belediye başkan aday adaylarına oylarını verecekler. Şuanda bin 640 civarında kayıtlı delegemiz var. Biz bütün delegelerimizin gelmesini bekliyoruz. Yoğun bir katılım var. Delegelerimiz öncelikle Büyükşehir Belediye Başkan adayımız için, daha sonra kendi ilçeleri için oy kullanacaklar. Büyükşehir Belediye Başkanı adayları için oy kullanacak delege sayımız 930 ama diğer ilçe belediye başkan adaylarımız için kullanılacak oy sayısının toplamı bin 640. Ciddi sayıda aday adaylarımız var. Yaklaşık 99 civarı. Bunun sonucu açıklanmayacak. Tamamen gizli. Hiç kimse ama hiç kimse kimin hangi oyun kullandığını bilemeyecek. Bunun sonuçları akşam 17.00 itibariyle bizzat Cumhurbaşkanımıza sunulmuş olacak” şeklinde konuştu.

Oy verme şenlik havasında geçti

AK Parti MKYK üyesi ve Bursa Milletvekili Efkan Ala ise yeni sistem hakkında bilgi vererek, “AK Parti bütün seçimleri, adayları olabildiğince yeni sistemle ve katılı sağlayarak yapıyor. Şimdi de temayül yoklamalarını Malatya’dan başlattık. Delegelerimiz elektronik ortamda oylarını kullanacak. Bu sonuçlar da hemen Genel Merkezi’mizde izlenebilecek. Bu yeni bir sistem. Bu sistem hem vatandaşlarımıza, delegelerimize kolaylık sağlayacak hem de daha emin bir biçimde herkes verdiği oyu bilecek. Genel Merkez bu oyları anında görebilecek. Oy verme işlemi güzel ve bir şenlik havası içerisinde geçiyor. Sistem demokratik bir sonuç elde etmek için bütün süreçleri demokratik bir şekilde işletme anlayışına dayanıyor. Yeni sitemde vatandaşlarımız elektronik ortamda kendi tercihlerini ortaya koyabiliyorlar. Parti içi katılımı sağlıyor. Parti yöneticilerimiz ve bütün AK Parti’de faaliyet gösterenler, delegelerimiz bir şenlik havası içerisinde adaylarımızın belirlenme sürecine katılıyorlar. Aslında bu tam da istediğimiz bir durum. Türkiye’nin geldiği aşamayı göstermesi bakımından önemli. partimizin demokratik süreçlere verdiği ehemmiyet bakımından önemli. Güzel bir süreç yaşıyoruz, güzel bir sonuç alacağımızı tahmin ediyorum” diye konuştu.

NOTLAR:

- Temayül yoklamasına AK Parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal da katıldı.

-Yeni Kapalı Spor Salonundan yapılan temayül yoklamasında Malatya Büyükşehir Belediyesi için 1978 kişi oy kullandı.(İlçe yönetim kurulu üyesi aynı zamanda büyükşehir için de oy kullanıyor)

-Kulislere göre, aday olamayan isimlerinde yazıldığı ifade edildi.

-Temayül salonunda genel kanıya bakıldığında her ilçe teşkilatının genelde ilçe başkanlarını yazdığı şeklinde yorumlandı.

-Akçadağ, Arapgir, Pütürge gibi ilçelerde genelde ilçe başkanlarının adlarının da yazıldığı temayül salonunda dillendirildi.

-İl Başkanı İhsan Koca, ara ara mikrofonla çeşitli uyarılarda bulundu ve salonda ayrılmadı.