Tellal Pazarı boşaltılmasın

Malatya çevre yolu altında bulunan Tellal Pazarı esnafı, önceden Devlet Demiryoluna ait olan Tellal Pazarının yerinin şahıslara devredilmesinden endişe duymakta. Esnaf Kazım İnalkaç, 'Şahıs yeri, hiçbir garantimiz yok, hadi boşaltın derse ne yapacağız'' dedi.

Tellal Pazarı boşaltılmasın

Yaklaşık yirmi beş senedir tellal pazarında esnaflık yaptığını söyleyen Kazım İnalkaç, “Çarşıdaki bitpazarından beri esnafım. Bizim buradaki sıkıntımız yerimiz Devlet Demir Yollarınındı şahıslara satıldı, satılınca bizde mecburen yer arayışına geçtik. Selahattin Gürkan Başkanımız bize yer tahsis edeceğini söyledi. Seçim sürecinden dolayı aksama olduğunu düşünüyorum. Seçimden sonra inşallah bizlere bir yer ayarlayacaktır. Doğu garajının orda bir yer bize söylendi ama ne yapar ne ederler bilmiyoruz. Esnaf olarak sıkıntımız şahsa geçmesi bizi endişelendiriyor. Şahıs yeri hiçbir garantimiz yok, hadi boşaltın derse ne yapacağız. Çok bekletse bir yıl bekletir, bir yıl esnaf için çok kısa bir zaman. Biz buradan memnunuz ama şahıs olunca her an çıkarılacak gibi geliyor. Bize çarşıya yakın bir yer tahsis edilirse iyi olur. Belediye başkanlarımız yerimizi, sıkıntımızı biliyorlar ona göre inşallah çözüm bulurlar’’ diye konuştu.

Mağdur olan çok kişi var

Esnaf Recep Şentekin ise, Ortada kalmamaları için bir an önce kendilerine yer tahsis edilmesini istedi, Şentekin, “30 senedir huzur içerisinde tellal pazarında çalışıyoruz. Tellal pazarı devlet demiryollarına aitti şimdi şahıslara geçti. Bitişiğimizde bulunan binanın şuyulandırmasını da buraya verdiler. Onların burada yerleri var. Şuanda sadece ne olacağı belirsiz bir şekilde bekliyoruz. Bizler mağdur duruma düşmeden bize yer tahsis edilsin. Yetkililerle bu konuyu konuştuk bize doğu garajının orada yer gösterildi, kabul ettik, öyle kaldı bekliyoruz. İşlerimiz iyi eskiden mal bulamıyorduk satalım şimdi malzeme çok. Millet bir defa giydiğini ikinci defa giymiyor. Mağdur olan çok kişi var. Adam orda alamayınca gelip buradan alıyor. Eski tellal pazarı bugün tüccar pazarından, bakırcı pazarına, Akpınar’dan, Saman pazarına kadar şimdide buralara kadar geldik. Her tarafı dolaştık, ama bir yer sahibi olamadık. Devlet demiryolu daha önce buraları satıyoruz, öncelik sizin deseydi kiracı olarak öncelik verebilirlerdi, söylemeden şahıslara satıldı. Helal olsun işleri güçleri rast gitsin şahıslar bizlere müsaade ediyorlar, şuanda sıkıntı olmadan oturuyoruz. Ama sonuçta şahıs malı ihtiyacı oldu mu belki yıkıp bina yapacağız diyerek boşaltmamızı isteyecek. O zaman ortada kalacağız bizde ortada kalmamız için güzel, temiz bir yer temin edilmesini istiyoruz. Malatya’nın ihtiyacı olan şey yer verilmesini istiyoruz” ifadelerinde bulundu.